Phlox TypeError: DependencyManager is not a constructor

Oplossing voor Phlox foutmelding TypeError: DependencyManager is not a constructor.Probleem:
Ik wilde wat wijzigingen doorvoeren in de widgets van mijn website maar dat lukte niet. Ik kon de widgets niet meer openen.  Als ik de inspector van mijn browser open door op F12 te klikken wordt de onderstaande foutmelding getoond.

TypeError: DependencyManager is not a constructorscripts.js:1977:27
  auxInitWidgetDependencies .../wp-content/themes/phlox/auxin/js/scripts.js?ver=2.5.13:1977
   .../wp-content/themes/phlox/auxin/js/scripts.js?ver=2.5.13:1947
  jQuery 2
   .../wp-content/themes/phlox/auxin/js/scripts.js?ver=2.5.13:1946
  jQuery 4

Het lijkt erop dat het te maken heeft met het Phlox thema dat mijn website gebruikt.

Oplossing:
Ik heb de code in het scripts.js bestand bekeken maar zag niet zo snel hoe ik het probleem met de DependencyManager op kon lossen. Daarom heb ik een topic gemaakt in het forum voor Phlox op WordPress.org. Helaas is er na 2 weken nog niet gereageerd door de ontwikkelaars van het thema.

Tijdens wat testen kwam ik erachter dat het probleem opgelost kan worden door de plugin Phlox Core Elements uit te schakelen. Jammer genoeg gebruik ik onderdelen uit die plugin op mijn voorpagina. In mijn geval kan ik de plugin dus niet uitschakelen.

Ik heb daarom tijdelijk het onderstaande stukje Javascript in het bestand phlox/auxin/js/scripts.js op regel 1977 uitgeschakeld. Deze code zorgt voor de foutmelding. Uit wat testen blijkt dat ik geen functionaliteit mis na het uitschakelen die er eerst wel was.

/* custom disabled on 13-05-2020 because of problems with widgets
var manager = new DependencyManager( $wrapper, {
	fieldContainer : '.aux-element-field',
	fieldMapper  : auxDependencyFieldMapper,
	observerMapper : auxDependencyFieldMapper
} , deps );

manager.setup();
*/   

Nadeel van de oplossing:
Het nadeel is dat het een wijziging in het Phlox thema betreft. Deze zal automatisch worden verwijderd wanneer er een nieuwe versie uitgebracht wordt. Niet ideaal maar op deze manier kan ik wel weer de widgets beheren. Documenteer deze wijziging daarom ook ergens buiten het Phlox thema.

Inmiddels zijn er een aantal nieuwe versies van Phlox en de bijbehorende plugins uitgekomen, maar het probleem met de DependencyManager is nog steeds aanwezig.

Bekijk meer blogs over Phlox

Oplossing getest op:
WordPress 5.4.1 met Phlox 2.5.13

2 reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.