Tresorit app laad heel traag bestanden in op de iPhone

Tresorit logo.
Bron: Tresorit.com

Probleem:
Om gemakkelijk bij de bestanden van de websites te komen die ik ontwikkeld heb maak ik gebruik van Tresorit. Dit is een cloudopslag bedrijf met zero-knowlegde, voldoet aan de GDPR, gebruikt zwaar beveiligde Europese datacenters en voldoet aan de strenge Zwitserse regelgeving.

Het werkt perfect op alle apparaten. Ik gebruik het ook op mijn Apple iPhone SE. In het begin werkt het heel goed, mogelijk omdat ik gefaseerd mijn tresors deed vullen met bestanden. Een tresor is een digitale map die gesynchroniseerd wordt met de cloudopslag.

Na verloop van tijd werd het laden van mappen en bestanden trager. In het begin nog af en toe maar na een paar maanden was het continue traag. Niet werkbaar als je telkens een paar minuten moet wachten.

Ik dacht eerst nog dat alles gesynchroniseerd moest worden. Maar hierna was het nog steeds traag. Het kon ook niet aan de internetverbinding liggen want ik had het probleem overal. Ik heb eerst op internet gezocht naar een oplossing, maar die niet gevonden.

Oplossing:
Toen kreeg ik een enquête van Tresorit. Daar heb ik aangegeven dat het fijn werkte maar enorm traag was op mijn iPhone. Ik dacht niet dat ik daar ooit reactie op zou krijgen. Maar binnen 2 dagen kreeg ik een e-mail van een support medewerker.

Die stelde voor om de app opnieuw te installeren. Dit gedaan en sindsdien werkt de app weer supersnel. Had nooit verwacht dat dit het probleem zou kunnen zijn.

Conclusie:
Inmiddels werkt mijn Tresorit installatie weer perfect op alle apparaten. Natuurlijk blijft de vraag of cloudopslag veilig is. Ik durf persoonlijk niet 100% te bevestigen dat het veilig is. Het is wel fijn om overal in de wereld bij je bestanden te kunnen. Tevens heb je automatisch ook een back-up mocht een apparaat kapot gaan. Voordat ik naar Tresorit overgestapt ben heb ik veel artikelen gelezen en bij Tresorit heb ik een goed gevoel.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.