Waarom Mollie voor WooCommerce en niet Stripe of Adyen?

Mollie biedt een goede ondersteuning WooCommerce.Wil je jouw WordPress website uitbreiden met een webshop dan zal de keuze al snel WooCommerce zijn. Binnen een paar uur heb je een volwaardige webshop.

Alleen kunnen klanten dan betalen door geld handmatig over te maken. Dit is zo ouderwets. Mensen willen iDeal, creditcard, Paypal of een andere hippe methode gebruiken. Uit onderzoek is gebleken dat betaalmethodes en verzendkosten twee momenten zijn waarop mensen uitstappen.

Om de eerder genoemde betaalmethodes aan te kunnen bieden heb je een betaalprovider nodig. de mooiste oplossing zou WooCommerce Payments zijn, maar deze is op dit moment nog in beta. Om die reden laat ik die in dit blog verder buiten beschouwing. Daarnaast is de vraag of ze ook iDeal gaan ondersteunen.

Gelukkig zijn er betaalproviders die meestal ook al een WooCommerce plugin hebben:

  • Mollie, rekent 0,29 eurocent per transactie voor iDeal
  • Stripe, rekent 0,29 eurocent per transactie voor iDeal
  • Adyen, rekent 0,30 eurocent per transactie voor iDeal

Aangezien Adyen 1 cent per transactie duurder is dan Mollie en Stripe valt die af. Als je de website van Stripe bezoekt zie je in eerste instantie dat het tarief bestaat uit vaste kosten + percentage van wat er besteld is. Wanneer jouw webwinkel bestellingen met hoge bedragen verwerkt wordt dit al snel duur. Maar toen ik op een later moment terugkwam en verder ging zoeken vond ik een pagina waarop stond dat iDeal een lokale betaalmethode is die maar 0,29 eurocent kost.

Nou maak ik al jaren gebruik van Mollie omdat die een fijne integratie heeft met WooCommerce. Je installeert de plugin, voert de API sleutels in en geeft aan op welke manier er betaald kan worden. Dit kan je in 15 minuten doen.

De betaalmethodes kan je op ieder moment in of uitschakelen. Je kan ook heel makkelijk tussen een productie- en een testomgeving wisselen om te testen. Mollie biedt meer dan 20 betaalmethodes aan. Al zal iDeal in Nederland altijd de belangrijkste blijven.

Omdat ik mijn WordPress en WooCommerce installaties zoveel mogelijk hetzelfde wil houden gaat de voorkeur daarom uit naar Mollie. Ook werkt de klantenservice van Mollie heel goed. Via de chat krijg je duidelijke antwoorden. Mollie doet precies wat ze zeggen en doet dat supersnel voor een zeer lage vergoeding. Voor rapportage kan je inloggen op hun gebruiksvriendelijke website.

> Mollie biedt ondersteuning voor goede doel donaties

Mollie werkt als tussenpersoon tussen jouw webshop en jouw zakelijke betaalrekening. Jouw klanten betalen het geld aan Mollie en zij betalen dit geld een aantal dagen of weken later weer uit aan jou. Dit kan je zelf instellen op Mollie.com. Heb je nog geen zakelijke betaalrekening dan kun je Mollie al wel gebruiken. Tot die tijd houden zij het geld vast.

Nu ik weet dat Stripe even duur is en dat er ook een plugin voor beschikbaar is ga ik die misschien de volgende keer gebruiken. Ben benieuwd of het net zo goed werkt als Mollie.

Heb jij ervaring met Stripe i.c.m. WooCommerce? Laat dan hieronder een reactie achter.

2 reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.