WordPress blogs-, categorie- en zoekresultaten pagina’s tonen Engelse titels

WordPress toont Engelse teksten in de titelbalk van de browser.Probleem:
Je hebt een WordPress website met de plugin Yoast SEO. Wanneer je de zoekresultaten pagina bezoekt staat in de titelbalk van de browser een Engelse tekst. Hetzelfde geldt voor de blogs-, categorie-, en tags archiefpagina’s. Dit is vreemd want WordPress is op Nederlands ingesteld. Deze titels worden ook getoond in zoekmachines.

De eerste oplossing is het ontbreken van de laatste vertaalbestanden. Je klikt in wp-admin op Dashboard > Updates maar komt tot de conclusie dat je al de laatste vertaalbestanden hebt. Als je zoekt in de vertaalbestanden van het thema zie je dat de Engelse tekst ook vertaald is naar het Nederlands.

Oplossing:
Dit probleem deed zich voor bij een WordPress website die initieel in het Engels was geïnstalleerd. Vervolgens zijn er een aantal plugins geïnstalleerd waaronder Yoast SEO. Op een later moment is besloten om de Site taal op Nederlands in te stellen.

Met Yoast SEO is het mogelijk om de titels van archiefpagina’s aan te passen via de wp-admin omgeving. Hiermee kan je dus de titels optimaliseren voor zoekmachines.

Tijdens het installeren van de plugin worden de standaard WordPress archiefpagina titels ingesteld. Voor de taal wordt gekeken naar de ingestelde Site taal van de website. In bovenstaand probleem was dat dus Engels. Dit is een eenmalige actie, na het wisselen van de Site taal wordt dit niet door Yoast SEO aangepast.

Gelukkig kan je dit zelf gemakkelijk oplossen door in wp-admin links in de zwarte balk te klikken op SEO > Zoekweergave > Archieven OF Taxonomieën. Daar vind je alle mogelijke titels die je kan vertalen naar het Nederlands.

> Lees hoe in WordPress de primaire categorie functionaliteit werkt

Oplossing getest op:
WordPress 5.4.1 met Yoast 14.1

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.