Een lening afsluiten? Dan maar gemakkelijk 40+ leningen online vergelijken

De meeste mensen sluiten liever geen lening af. Ik ook niet. Van huis uit is mij geleerd dat je alleen geld uit moet geven aan dingen als je het geld er ook voor hebt. Een uitzondering daarvoor is natuurlijk het nemen van een hypotheek. Al zou het natuurlijk wel gaaf zijn als je even een huis van twee ton zo kan kopen net of het een pak melk is.

Toch zijn er situaties waardoor je genoodzaakt bent om een lening af te sluiten. Bijvoorbeeld omdat je geld nodig hebt voor een grote verbouwing of misschien heb je een financiële tegenslag gehad.

Leningen vergelijken op Rente.nl

Je kan dan bij jouw eigen huisbank kijken wat het zou kosten om een lening af te sluiten. Maar eigenlijk wil je de goedkoopste lening. Jouw eigen bank zal alleen leningen van zijn eigen merk aanbieden en misschien van een paar geselecteerde partners. Niet heel onafhankelijk dus.

Gelukkig zijn er op internet vergelijkingswebsites om verschillende leningen te vergelijken. Tegenwoordig is iedereen al gewend om op internet te zoeken naar de goedkoopste internet- of stroomaanbieder. Waarom zou je dan ook niet op internet zoeken naar de goedkoopste lening.

Je kan dit bijvoorbeeld doen op Rente.nl. Op deze website kan je gemakkelijk 45 leningen met elkaar vergelijken. Het voordeel van deze website is dat ze onafhankelijk zijn en helpen bij een verantwoorde keuze. Op het moment van schrijven is de laagste rente 3,8%. Bij de Rabobank is de laagste rente 5,3% dus dat scheelt al enorm. Rente.nl vergelijkt onder andere de leningen van ABN-Amro, BNP Paribas, Directa.nl, Findio en ING.

Het vergelijken van leningen gaat heel gemakkelijk. Op de voorpagina hoef je alleen maar een gewenst leenbedrag, geboortedatum en leendoel op te geven. Vervolgens kom je in een stappenplan met nog een aantal vragen die je kan beantwoorden door op tegels te klikken. Ze willen dit graag weten om jou zo het beste advies te kunnen geven.

Als test heb ik als leendoel auto financieren aangegeven. Ik heb 25.000 euro nodig. Daarvoor kan je best een mooie auto kopen. Het resultaat na een paar minuten is 16 leningen waarvan de laagste 3,8% is. Het grote pluspunt van Rente.nl is dat je in eerste instantie geen persoonlijke gegevens hoeft in te vullen. Het kan geheel anoniem totdat je besluit om een offerte aan te vragen bij bijvoorbeeld Freo of Interbank.

In het persoonlijke overzicht van leningen kan je de eerder gekozen opties gemakkelijk aanpassen. Zo kan je de looptijd verhogen of verlagen. Meteen wordt het persoonlijke overzicht opnieuw geladen. Eenmaal de juiste opties ingesteld kan je leningen met elkaar vergelijken. Dit is heel herkenbaar want de websites waarop je zorgverzekeringen kan vergelijken werken op dezelfde manier.

De website werkt snel en heel gebruiksvriendelijk. Via diverse tekstblokken krijg je veel extra informatie over leningen. Maar misschien is het nog belangrijker om te vermelden dat je een onafhankelijk advies krijgt met de laagste rente.

Opzoek naar een goede lening? Bezoek dan Rente.nl.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.