Wat maakt een OPPO smartphone zo interessant?

Foto van OPPO Find X2/PRO.
Foto van OPPO Find X2/PRO.

Inmiddels zijn er tientallen smartphone fabrikanten in de wereld die jaarlijks nieuwe smartphones uitbrengen. De meeste van die smartphone fabrikanten komen uit China net als OPPO. Andere fabrikanten die gevestigd zitten in andere landen laten hun smartphones alsnog maken in China.

OPPO is een redelijk onbekend merk dat pas sinds een paar jaar actief is in Nederland. Het bedrijf is gevestigd in Guangdong en de volledige naam is Guangdong OPPO Moblie Telecommunications Corp., LTD. Het bedrijf is opgericht in 2004 en in China een van de grootste verkopers van smarthphones. Leuk feitje: het moederbedrijf van OPPO is ook eigenaar van de smartphonefabrikant OnePlus.

Wat maakt de OPPO telefoons nou zo bijzonder. Zij zijn toch de zoveelste fabrikant met Android als besturingssysteem? Ja dat klopt, maar ze zijn wel uniek omdat ze al in een vroeg stadium het snelladen hadden toegepast. Iets wat tegenwoordig heel handig is omdat de smartphone continue wordt gebruikt. Vastzitten aan een kabeltje tijdens uren laden vinden wij mensen maar niets toch?

Echter was het snelladen niet het meest unieke onderwerp waarmee OPPO de Nederlandse markt betrad. Belangrijker nog waren de cameratechnieken. Daarmee wilde zij echt indruk maken tot op de dag van vandaag. Ik heb lang geleden een Panasonic camera gekocht met Carl Zeiss lens omdat ik foto’s wilde gaan maken. Ik denk dat ik hem 5 keer heb gebruikt. De gemiddelde smartphone maakt veel betere foto’s en je kan ze nog meteen bewerken ook. Dat zij hierop inspelen is dus een zeer logische keuze.

Zo heeft de OPPO Find X2/PRO een quad camera waardoor je foto’s met 48 megapixels kan maken en bewaren op de 256 GB interne opslag. Nou moet ik persoonlijk wel aangeven dat ik het verschil boven de 10 megapixel niet meer zie. Maar ben je een fotograaf of een Instagram influencer dan is dit toestel interessanter dan de Apple iPhone SE 2020 die maar een 12 megapixel camera heeft.

Wil je het toestel los kopen zonder abonnement dan kan de prijs van ongeveer 600 euro je wel afschrikken. Hiermee valt de OPPO Find X2/PRO wel in de high-end reeks zoals de Apple iPhone 11. Heb je een kleiner budget dan kan je ook gaan voor de OPPO Find X2 Lite die je los voor ongeveer 450 euro kan aanschaffen. De verschillen zitten hem vooral in de accu en processor. De cameraprestaties voor de Find serie zijn identiek gehouden.

Oppo heeft ook rekening gehouden met low-budget door het uitbrengen van de OPPO A91. Wederom is er bespaard op de accu en de processor maar ook is het scherm iets kleiner geworden. Als je het mij vraagt is een kleiner scherm fijner als je een smartphone in je broekzak bewaard of tijdens het hardlopen. Maar een groter scherm tijdens het lezen van veel tekst is ook weer een pluspunt.

Het enige nadeel dat ik zo snel kan benoemen is dat OPPO ColorOS 7.1 over Android heen installeert. Dit is hun eigen skin en dit spreekt je aan of niet. Mijn laatste Android telefoon was van Motorola en hier zat geen skin op wat ook wel Android stock wordt genoemd. Naar mijn idee zorgt een eigen skin er soms voor dat het langer duurt voordat je Android updates krijgt omdat deze eerst door de fabrikant van de skin voorzien moeten worden.

Conclusie: ben je opzoek naar een nieuwe smartphone met een camera die foto’s op 48 megapixel resolutie maakt? Dan is de OPPO Find serie het bekijken waard.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.