Elementor Forms Widget toont “Server Error. Form not Sent.”

Probleem:
Elementor Forms Widget toont Server Error. Form not Sent. foutmelding.Afgelopen week heb ik mijn contactformulier pagina omgezet naar een Elementor pagina met de Forms Widget. Hierdoor kon ik de Contact Form 7 plugin verwijderen. Scheelt weer een extra plugin in laadtijd en onderhoud.

Net als bij het formulier van Contact Form 7 wordt er na het versturen een e-mail naar mij en de ontvanger gestuurd. Niets spannends zou je zeggen. Toch werd de foutmeldig “Server error. Form not sent” getoond nadat ik op “Verzenden” had geklikt.

In het log van de server vond ik geen informatie waarom “Server Error. Form not sent.” werd getoond. Ook de web developer toolbar van de browser bood geen extra informatie.

Oplossing:
Het viel me op dat ik de e-mail wel kreeg, maar de afzender niet. Ik heb daarom de Actions After Submit gecontroleerd.

Voor Email 2 had ik bij ontvanger [emailadres] getypt. Dit is niet de juiste shortcode die Elementor begrijpt. Hierdoor wilde Elementor een e-mail sturen naar [emailadres] en dat gaat natuurlijk nooit werken. De juiste waarde moest [field id=”emailadres”] zijn of een echt e-mailadres.

> Bekijk meer blogs over Elementor

Jammer dat de foutmelding “Server Error. Form not sent.” zo onduidelijk is. “Wrong value in To field.” zou het een stuk duidelijker maken.

Oplossing getest op:
WordPress 5.4.2, Elementor met Elementor Pro

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.