iTunes vindt muziek niet meer na overzetten naar nieuwe pc

iTunes vindt muziek niet meer na overzetten naar nieuwe pc.
Bron: Apple.com

Probleem:
Op jouw oude computer maak je gebruik van iTunes om muziek af te spelen. Onlangs heb je een nieuwe computer gekocht waarop je iTunes hebt geïnstalleerd. Op de oude computer had je 2 accounts die je ook weer op de nieuwe hebt aangemaakt. Vervolgens zijn alle bestanden, waaronder muziek, overgezet.

Als test speel je wat nummers af in iTunes. Maar helaas worden niet alle muziekbestanden meer gevonden. Vreemd, want je had alle muziekbestanden overgezet inclusief de iTunes map.

Door in iTunes met je rechter muisknop te klikken op een muziekbestand krijg je een lijst met opties. In deze lijst kan je klikken op de optie om het bestand op de computer te openen. Maar ook nu wordt dezelfde foutmelding getoond.

Oplossing:
Dit probleem kwam ik tegen op een computer met 2 gebruikers. Beiden gebruikers maakte gebruik van iTunes en hadden hun eigen Muziek map gevuld met muziekbestanden. Op de oude computer werkte dit perfect, maar op de nieuwe computer niet.

De reden was dat er gebruik werd gemaakt van de Windows Delen functie om bestanden en mappen via het netwerk te delen. Gebruiker a gebruikte dus de muziek van Gebruiker b in zijn iTunes. Maar dit netwerkpad was niet aanwezig op de nieuwe computer.

> Lees meer blogs over Apple

Hoe kwam ik hierachter?
Ik heb op de oude computer een paar muziekbestanden opgezocht die op de nieuwe computer niet meer werden gevonden. Die bestanden heb ik via Verkenner of Deze computer opgezocht en gekeken in welke map die zaten.

Dit kan je bepalen door in de Verkenner met de rechter muisknop op het bestand te klikken en vervolgens op “Eigenschappen” te klikken. Je ziet dan bovenin het volledige pad naar het bestand. In dit geval was dat dus een netwerkpad.

Oplossing getest op:
Windows 10 met Apple iTunes

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.