Dag SiteOrigin Page Builder en Contact Form 7, Hallo Elementor Pro!

Een aantal jaren geleden ben ik overgestapt met mijn website naar het Phlox thema. Dit thema werd geleverd met de SiteOrigin Page Builder plugin die eigenlijk niet heel gebruiksvriendelijk is. Als programmeur kom ik er wel aan uit, maar als je iemand bent zonder IT kennis wordt het een uitdaging.

Phlox is een prima thema, maar er zaten wel wat bugs in op CSS en PHP gebied. Zo zorgde de SiteOrigin Page Builder plugin voor een conflict in de wp-admin omgeving wanneer je het revisiescherm bezocht. Met CSS gebeuren er vreemde dingen met de verticale borders van de linker en rechter sidebar.

Natuurlijk mag je ook niet teveel zeuren over een gratis thema, als er ook een pro versie beschikbaar is, die ik nooit gekocht heb. In januari 2020 heeft Phlox de overstap gemaakt van SiteOrigin Page Builder naar Elementor. Dit was een hele verbetering.

Ik heb Elementor Pro geïnstalleerd voor Timdehoog.nlElementor + Elementor Pro:
Deze maand heb ik Elementor en Elementor Pro geïnstalleerd. De Pro versie is de 49 dollar echt waard. Vervolgens heb ik de voorpagina, zoekpagina en archiefpagina’s opnieuw opgebouwd met Elementor. Hierdoor kon ik SiteOrigin Page Builder verwijderen inclusief veel regels PHP en CSS code.

De zoekpagina was trouwens al een paar maanden kapot. Vermoedelijk door een bug in het Phlox thema. Als je een zoekopdracht gaf kreeg je een lelijk opgemaakte pagina met soms zinvolle resultaten.

Naast SiteOrigin Page Builder heb ik ook de Phlox Core Elements plugin verwijderd. Deze bevatte widgets voor SiteOrigin en Elementor. Het zijn uitgebreide widgets die als nadeel hebben dat ze soms Javascript gebruiken waardoor je content ziet verspringen.

Contact Form 7:
Ik heb jaren gebruik gemaakt van Contact Form 7. Echt een goede plugin, klein beetje technisch misschien, maar doet wat het moet doen. Elementor Pro bevat een Form Widget module waarmee je ook contactformulieren kan maken.

Plugins zijn leuk maar ik probeer het aantal wel zoveel mogelijk te beperken. Dus waarom twee plugins gebruiken die hetzelfde kunnen? Om die reden heb ik Contact Form 7 verwijderd en het contactformulier gemaakt met Elementor.

Holler Box popup plugin:
Een paar maanden geleden heb ik deze plugin geïnstalleerd. Net als Contact Form 7 een hele goede plugin die doet wat het moet doen. Maar Elementor Pro bevat ook een widget om popups te maken. Dus ook deze plugin heb ik verwijderd.

Mocht je een plugin zoeken om simpele popups te maken? Bezoek dan de plugin pagina van Holler Box.

Phlox CSS verbeteringen:
Om de presentatie van mijn website net iets mooier te maken heb ik met CSS toch wat aanpassingen doorgevoerd. Zo vind ik dat de broodkruimels niet mooi worden getoond. Te veel witruimte in de sidebars. Checkboxes in formulieren zijn niet juist gestyled. Etc. etc.

Je kan het style.css bestand van mijn child thema bezoeken om te zien welke wijzigingen ik heb doorgevoerd. Het is redelijk goed gedocumenteerd. Je vind er ook nog een aantal CSS verbeteringen voor plugins die ik gebruik.

Bekijk style.css versie 2.5.3 van Timdehoog.nl

Conclusie:
Ik heb 4 plugins verwijderd en 2 plugins geïnstalleerd waardoor ik toch weer 2 plugins minder heb. Een ander voordeel is dat mijn website stabieler werkt. Geen hacks meer in PHP of CSS en geen elementen meer die verspringen.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.