Elementor elementen/widgets dupliceren of kopiëren

Elementor is een hele handige page builder plugin om prachtige WordPress websites mee te maken. Bekijk de maandelijkse Elementor showcase voor een indruk.

Door middel van tientallen elementen, kan je eenvoudig een titel, afbeelding of tekstvak toevoegen en opmaken. In de Engelse versie worden ze widgets genoemd. Als je Elementor Pro koopt, voor nog geen 50 dollar per jaar, krijg je er tientallen bij.

Ben je ook op de hoogte van de functies “dupliceren” en “kopiëren”?

Met “dupliceren” kan je heel gemakkelijk een sectie, kolom of element op dezelfde pagina kopiëren en plakken, maar dan met 1 muisklik. Het gedupliceerde element kan je vervolgens aanpassen en naar de juiste plek slepen. Op deze manier hoef je niet een element helemaal van begin af aan in te stellen en op te maken.

> Dupliceren doe je door met rechts op een element te klikken

Met “kopiëren” doe je eigenlijk hetzelfde als met dupliceren, maar je moet dan ook nog “plakken” om de actie af te ronden. Dit zijn dus 2 muisklikken. Maar met kopiëren kan je ook elementen tussen verschillende Elementor pagina’s kopiëren.

> Bekijk meer Elementor blogs

Praktijkvoorbeeld:
Stel je hebt een Elementor homepage met daarop een mooi opgemaakt Elementor Posts element. Deze wil je kopiëren naar jouw Elementor nieuwspagina die een overzicht van blogberichten moet tonen.

Zorg dat beiden pagina’s geopend zijn. Klik op het element op de homepage met rechts en klik op “kopiëren”. Ga nu naar de nieuwspagina en klik in de pagina op een vrij plekje met rechts en klik dan op “Plakken”

> Kopiëren doe je door met rechts op een element te klikken

Kopiëren tussen “verschillende websites” met Elementor wordt niet ondersteund. Met verschillende websites worden verschillende domeinen bedoelt.

Elementen dupliceren of kopiëren met Elementor.

Oplossing getest op:
WordPress 5.4.2 en Elementor 2.9.13

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.