Elementor paginering werkt niet en toont “Pagina niet gevonden”

Elementor paginering werkt niet wanneer er op Volgende wordt geklikt.Probleem:
Afgelopen week had ik voor een nieuwe WordPress website met Elementor een archief template aangemaakt. Het archief wordt door WordPress gebruikt om een overzicht van berichten te tonen. De pagina’s die getoond worden als je klikt op een categorie of tag zijn ook archiefpagina’s.

Het ontwerpen van de pagina was binnen een uur gebeurt, alleen liep ik vast op de paginering. Als test had ik 3 berichten aangemaakt. In de Elementor Post Widget had ik de paginering ingesteld op 2 berichten (posts) per pagina. Hierdoor toonde de paginering 2 pagina’s.

Maar zodra ik op “Volgende” of het getal 2 klikte werd de pagina “Pagina niet gevonden 404” getoond. WordPress vond dus dat de tweede pagina met bericht 3 niet bestond.

Oplossing:
De oplossing was eigenlijk heel eenvoudig. Standaard staat in WordPress ingesteld dat er 10 berichten per pagina getoond mogen worden. Dit kan je via wp-admin instellen in Weergave > Lezen.

Omdat het getal 10 groter was dan het getal 3 vond WordPress dat paginering niet nodig was. WordPress zou alle 3 de berichten op één pagina tonen.

Door in het scherm Weergave > Lezen het aantal van 10 naar 2 te zetten werkte de paginering van Elementor wel.

> Bekijk meer blogs met Elementor oplossingen

Oplossing getest op:
WordPress 5.4.2 en Elementor 2.9.13

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.