Hoe maak je in Jetpack Publicize het vak Aangepast bericht: groter?

Jetpack Publicize Aangepast bericht vak groter maken.De blogberichten die ik schrijf laat ik automatisch door Jetpack Publicize op mijn Twitter pagina plaatsen. Maar het vak voor het “Aangepast bericht” is altijd maar 2 regels hoog. Je kan dit wel via de rechter onderhoek groter maken, maar dit moet je elke keer doen. Ik vind het handig om standaard de volledige tekst te zien.

Het leek mij het makkelijkste om hiervoor met CSS de hoogte van de textarea aan te passen. Je kan dit met inline CSS styling doen in het functions.php bestand van het thema of je kan een eigen CSS bestand inladen.

Ik heb gekozen om een eigen CSS bestand voor de wp-admin omgeving in te laden.

Voeg onderstaande PHP code toe aan het functions.php bestand:

/* Load the CSS files for the wp-admin env */
function child_admin_style() {
    $my_theme = wp_get_theme();
    wp_enqueue_style( 'auxin-child-wpadmin', get_stylesheet_directory_uri() . '/admin-style.css', false, $my_theme->get('Version'));
}
add_action( 'admin_enqueue_scripts', 'child_admin_style' );

Bovenstaande snippet gaat ervan uit dat het admin-style.css bestand in een child theme zit. Wil je het CSS bestand vanuit de parent theme inladen? Dan moet je get_stylesheet_directory_uri() vervangen door get_template_directory_uri().

> Bekijk meer blogs over Jetpack

Om cache problemen te voorkomen voeg ik het thema versienummer toe aan de URL voor CSS bestand. Heb je een wijziging doorgevoerd in CSS? Verhoog dan het versienummer om de browser te forceren de laatste versie te downloaden.

In het CSS bestand admin-style.css heb ik onderstaande regels geplaatst:

/* Increase the height of the "Aangepast bericht" textarea in wp-admin */
#publicize textarea {
    height:120px;
}

Oplossing getest op:
WordPress 5.4.2 met Jetpack 8.6.1

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.