Stop met het gebruiken van Internet Explorer 11 (IE11)

Wie vanaf Windows 95 alle versies van dit besturingssysteem heeft meegemaakt weet dat Microsoft ook altijd de browser Internet Explorer heeft meegeleverd. Met dit programma kunnen websites bezocht worden. Het begon met versie 1 en is gestopt bij versie 11. Er waren plannen voor Internet Explorer 12, maar die is nooit uitgebracht. Daarvoor in de plaats kwam Microsoft Edge.

In de beginjaren was Internet Explorer de enige browser die je kon gebruiken, maar later kwamen daar andere browsers bij zoals Firefox, Opera en Safari. De laatst genoemde is van Apple en is al een aantal jaren niet meer beschikbaar voor Windows. Sinds 2009 is ook de browser Chrome beschikbaar met op dit moment het grootste marktaandeel.

Microsoft is in het verleden nog wel eens op de vingers getikt wegens oneerlijke concurrentie. Zij stelden altijd hun eigen browser in als standaardprogramma om websites te bezoeken. Dat mocht niet en sindsdien moeten ze de gebruikers de keuze geven om zelf een standaardbrowser in te kunnen stellen.

Inmiddels is het 2020 en wordt Internet Explorer nog steeds gebruikt, al is het door een veel kleinere groep. De laatste grote update komt uit 2017. Internet Explorer 10 en eerder worden niet meer ondersteund. Voor Internet Explorer 11 worden alleen nog beveiligingsupdates uitgebracht. Microsoft adviseert zelf om over te stappen op Edge. De vraag is ook of IE 11 100% veilig is om te gebruiken.

Sommige websites, zoals www.rabobank.nl, adviseren ook proactief om over te stappen naar een nieuwere browser. Internet Explorer 11 ondersteund niet de nieuwste technieken waardoor gebruikers niet de beste ervaring krijgen terwijl bedrijven dat wel willen. Daarnaast is het ook niet de snelste browser en mensen hebben weinig geduld.

Het beste kan je gewoon overstappen. Mijn voorkeur gaat uit naar Firefox of Chrome. Ik ben nooit een liefhebber geweest van Microsoft Edge.

Mijn website doet het nog wel goed in IE 11. Wel met uitzondering dat advertenties niet worden ingeladen en niet alle afbeeldingen scherp worden getoond. Ik ondersteun Internet Explorer 11 niet. Ik weet dat er meerdere bedrijven zijn, die websites ontwikkelen, die Internet Explorer 11 standaard niet ondersteunen.

Screenshot van Timdehoog.nl in Internet Explorer 11.
Screenshot van Timdehoog.nl in Internet Explorer 11.

De enige reden die ik kan bedenken waarom mensen Internet Explorer 11 nog gebruiken is omdat ze het nodig hebben voor een bepaald programma. Dit programma maakt gebruik van specifieke functionaliteiten die alleen in Internet Explorer zitten. Het zal dan vast en zeker een oud programma zijn. Zou het niet beter zijn om dat programma bij te werken?

Maak jij nog gebruik van Internet Explorer 11? Vertel dan in de reacties waarom.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.