Review HP OfficeJet Pro 9012, reageert lekker snel

Vorige week was ik in de gelegenheid om voor een bedrijf de HP OfficeJet Pro 9012 te installeren. Zij hadden deze aangeschaft nadat de oude printer gestopt was met werken. De OfficeJet Pro serie is ontwikkeld voor bedrijven. Ook de afmetingen zijn herkenbaar omdat ze altijd aardig wat ruimte in beslag nemen. Wel was ik positief verrast over het design van het apparaat. Het ziet er zeer luxe en degelijk uit.

Hij print 22 pagina’s in zwart en 18 pagina’s in kleur per minuut wat over het algemeen snel genoeg is. Hiervoor maakt hij gebruik van 4 cartridges. Het voordeel hiervan is dat je dus de cartridges zwart, geel, blauw of mangaan los kan vervangen. Dit is iets wat tegenwoordig weer niet standaard is. Ik ben hier wel een voorstander van omdat dit de inktkosten laat zakken omdat je alleen vervangt wat leeg is.

Voor goedkope en kwalitatief goede cartrigdes kan ik 123inkt.nl adviseren. Ik bestel daar al jaren. Zij leveren snel en de klantenservice lost bijna alle problemen binnen 1 dag op.

HP OfficeJet Pro 9012.

Naast printen kan de HP OfficeJet Pro 9012 ook scannen, kopiëren en ook nog faxen. De vraag is alleen wie er anno 2020 nog faxt. Het display is een touch display dat eenvoudig te bedienen valt en snel reageert. Nieuw papier wordt vanuit de lade onder de printer ingeladen. Voordeel hiervan is dat nieuw papier beschermd wordt tegen verkleuring van zonlicht of vervuiling van stof.

Installatie:
Het installeren van de HP OfficeJet Pro 9012 is heel eenvoudig. Je kan hem via USB verbinden met de computer of met jouw draadloos netwerk. Staat de printer direct naast de computer? Dan gaat mijn voorkeur uit naar printen via USB omdat dit net wat stabieler is. Maar omdat de printer ook AirPrint ondersteund is het de moeite waard om de printer ook op het draadloos netwerk aan te sluiten. AirPrint is de techniek die Apple apparaten gebruiken om eenvoudig te kunnen printen. Werkt super.

Om de software te installeren kan je HP Easy Start downloaden. Met een paar klikken installeer je de benodigde software. Kleine kanttekening is wel dat HP graag wilt dat je een HP account registreert. In dit blog bespreek ik hoe je deze stap kan omzeilen.

Ik heb de printer via de HP Easy Start software geïnstalleerd op een Windows 8 computer. Dit ging zonder problemen en was binnen 15 minuten gedaan. Daarna heb ik de printer ook draadloos op Windows 10 geïnstalleerd via het Configuratiescherm. Om de printer volledig te installeren moest ik een code overnemen die op het display van de printer werd getoond. Een mooi systeem dat ook zonder problemen werkt. Binnen 5 minuten kon ik draadloos printen.

Met uitpakken, aansluiten en installeren ben je dus in 30-60 minuten klaar.

Gebruik:
Ik heb een aantal printjes gedaan en ben zeer verrast door de snelheid waarop de printer reageert. De reactietijd is heel snel, zelfs draadloos. Mijn eigen HP OfficeJet 3833 is wat dat betreft een stuk trager. Eenmaal begonnen met printen wordt dit ook heel snel gedaan. Even snel een offerte of factuur printen behoord dus zeker tot de mogelijkheden.

Conclusie:
De HP OfficeJet Pro 9012 is een prima printer om op kantoor te gebruiken. Hij begint snel met printen, zelfs via het draadloze netwerk, wat een pluspunt is. Hij ziet er ook heel mooi uit dus kan prima in het openbaar op een bureau geplaatst worden. Het enige nadeel is wel de aanschafprijs van net geen 200 euro. Die vind ik persoonlijk vrij hoog.

Mocht faxen geen eis meer zijn dan zijn er goedkopere alternatieven. Mijn eigen HP OfficeJet 3833 printer kostte bijvoorbeeld nog gen 60 euro, maar deze is helaas niet meer beschikbaar.

Houd er wel rekening mee dat OfficeJet Pro printers gemaakt zijn om dagelijks veel te printen. Doe je dit op kantoor? Koop dan niet een goedkope consumentenprinter van 40 euro. Deze zal het dan niet zolang uithouden.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.