WordFence Security Rule Update Failed

WordFence Security Rule Update Failed.
Logo van WordFence.

Probleem:
Je hebt een WordPress website op een productie omgeving die voorzien is van de WordFence Security plugin. Omdat je de beste beveiliging voor jouw website wilt hebben maak je gebruik van de betaalde premium versie van WordFence Security.

De website trekt dagelijks vele bezoekers. Nieuwe functionaliteiten test je daarop op een testomgeving. Andere namen hiervoor zijn beta, staging of development environment.

Na het dupliceren van de productie omgeving naar de test omgeving toont WordFence Security de foutmelding dat de firewall rules niet meer bijgewerkt kunnen worden. Je probeert het handmatig te doen maar dan wordt de volgende foutmelding getoond:

“Rule Update Failed: No rules were updated. Please verify you have permissions to write to the /wp-content/wflogs directory.”

Oplossing 1:
Controleer eerst of de rechten op de wflogs directory goed staan. Een makkelijke oplossing is om de map van de server te verwijderen. Herlaad daarna een willekeurige pagina van WordFence Security. De map wordt aangemaakt en de bestanden worden gedownload.

Oplossing 2:
Schakel de plugin uit en weer in.

Oplossing 3:
Voor bovenstaand probleem was dit de enige oplossing die werkte. Een premium licentie voor WordFence Security geldt maar voor 1 domein. Dus www.timdehoog.nl. De testomgeving maakt gebruik van een eigen domein, bijvoorbeeld test.timdehoog.nl.

Omdat de volledige WordPress website gekopieerd is wordt de licentie nu op 2 domeinen gebruikt. WordFence staat dit niet toe en op de testomgeving en geeft een foutmelding. Wel toont de plugin nog de premium functionaliteit.

Op de “All options” pagina kan je downgraden naar de gratis versie. Zodra je dit gedaan hebt wordt de foutmelding Rule Update Failed niet meer getoond.

WordFence premium licentie gebruiken op productie- en testomgeving:
WordFence begrijpt dat websites soms een productie- en testomgeving hebben op hetzelfde domein. Het gaat in dit geval om twee websites die identiek zijn. Het zou daarom een beetje flauw zijn als je jaarlijks twee licenties moet kopen.

Als beiden websites op hetzelfde domein staan of hetzelfde eruit zien. Dan mag je de premium licentie voor beiden websites gebruiken. Daarvoor moet je wel een support ticket sturen naar WordFence. Vermeld in dit ticket beiden URLs. Hierdoor kan je dus op beiden omgevingen de premium functionaliteiten gebruiken.

Oplossing getest op:
WordPress 5.4.2 en WordFence 7.4.9

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.