Intel Management Engine Interface code 10 STATUS_DEVICE_POWER_FAILURE

Intel Management Engine Interface code 10 STATUS_DEVICE_POWER_FAILURE.Probleem:
Het duurt soms wel 90 seconden voordat de computer opgestart is. Vreemd want hij heeft een Intel I5 processor en een SSD harde schijf. Opnieuw opstarten duurt zelfs 2 minuten.

Laten we eerst controleren of alle drivers wel geïnstalleerd zijn. Om dit te controleren kan je met rechts klikken op de Startmenu knop en vervolgens op “Apparaatbeheer”. Voor het apparaat Intel Management Engine Interface staat een geel driehoekbordje om aan te geven dat er problemen zijn.

Door er met de linker muisknop twee keer op te klikken worden de Eigenschappen van het apparaat getoond. Onderin het venster wordt de foutmelding code 10 STATUS_DEVICE_POWER_FAILURE getoond.

Uit verdere analyse blijkt dat deze fout alleen gemeld wordt na het opnieuw opstarten van de computer.

Oplossing 1:
Als eerste oplossing heb ik het apparaat verwijderd door in “Apparaatbeheer” met de rechter muisknop op “Intel Management Engine Interface” te klikken en dan op “Apparaat verwijderen”. Bevestig de keuze en start de computer opnieuw op.

Dit loste het probleem niet op en nog steeds werd code 10 STATUS_DEVICE_POWER_FAILURE getoond.

Oplossing 2:
Ik ben op internet gaan zoeken naar nieuwe drivers, maar die kon ik voor deze computer niet vinden. De drivers die ik via Intel.com downloadde kon ik niet installeren omdat de hardware niet gevonden werd. Ook het BIOS had het idee dat dit apparaat niet aanwezig was. Nog steeds werd code 10 STATUS_DEVICE_POWER_FAILURE getoond.

Oplossing 3:
De oplossing die wel werkte was om het apparaat uit te schakelen. Is dat dan niet slecht voor de computer? Geen idee, maar code 10 gaf aan dat het apparaat toch niet opgestart kon worden. Onder aan de streep heb je dus hetzelfde resultaat.

Klik in “Apparaatbeheer” met de rechter muisknop op “Intel Management Engine Interface” en klik op “Uitschakelen”. Start de computer opnieuw op en je zal merken dat de computer nu weer opstart in 10 seconden.

Oplossing getest op:
Windows 10, Lenovo SFF ThinkCentre M83

Een reactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.