Moet een computer aanstaan om een apparaat op te laden via USB?

Heb je een smartphone, smartwatch, tablet, draadloze geluidsbox dan wil je die mogelijk opladen via een USB kabel. Het ene uiteinde van de kabel stop je in het apparaat en het andere in een adapter die weer in een stopcontact gaat.

Maar soms heb je geen adapter of stopcontact over. Gelukkig heb je wel een computer met voldoende vrije USB poorten. Je sluit jouw apparaat aan en die begint te laden terwijl je de mail leest of een bestelling plaatst in een webshop.

Wist je dat de computer niet aan hoeft te staan om een apparaat via USB op te laden? Dit werkt alleen als je de computer van te voren aan heeft gestaan. Maar op deze manier hoef je de computer niet aan te laten staan om jouw iPhone op te laden. Scheelt weer stroom.

Ik ben hier bij toeval achtergekomen tijdens het opladen van mijn Garmin Vivoactive 4.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.