Kan de beschrijving van gebeurtenis-id 24 van bron e1dexpress niet vinden

Windows 10 logboek geeft aan dat e1dexpress niet gevonden kan worden.Probleem:
Iedere keer dat je jouw computer opstart heb je geen internet via de netwerkkabel. Als je het apparaat opnieuw installeert via “Apparaatbeheer” in het “Configuratiescherm” werkt de verbinding weer meteen. Na opnieuw opstarten is het probleem ook verdwenen.

Als je in de Windows Logboeken kijkt zie je onderstaande foutmelding staan:

Kan de beschrijving van gebeurtenis-id 24 van bron e1dexpress niet vinden. Het onderdeel dat de gebeurtenis heeft gestart is mogelijk niet op de lokale computer geïnstalleerd, of de installatie is beschadigd. U kunt het onderdeel op de lokale computer installeren of herstellen.

Als de gebeurtenis van een andere computer afkomstig is, moest de weergave-informatie bij de gebeurtenis zijn opgeslagen.

De volgende informatie is in de gebeurtenis opgenomen: Intel(R) Ethernet Connection I217-LM

De berichtbron is aanwezig, maar het bericht is niet gevonden in de berichttabel

Oplossing 1:
Download de laatste versie van de drivers voor de netwerkkaart in de computer. Lees daarvoor het blog “Windows Error code 10 “Unable to start the network connection”.

Na het afsluiten van de computer en weer opstarten werd e1dexpress nog steeds niet gevonden.

Oplossing 2:
Installeer Windows 10 opnieuw. Vergeet niet om een back-up van de persoonlijke gegevens te maken. Op zich Windows 10 opnieuw installeren is nooit verkeerd. Maar hierna werd e1dexpress nog steeds niet gevonden.

Oplossing 3:
Via de website van Allekabels.nl heb ik een nieuwe netwerkkaart gekocht. Deze heb ik geïnstalleerd met de drivers die bijgeleverd zitten op de cd. Hierna heb ik de standaard netwerkkaart die voor problemen zorgde uitgeschakeld via Apparaatbeheer.

Let op: bestel wel de juiste netwerkkaart voor jouw computer. Kijk welke poorten er op het moederbord zitten. Vraag een IT expert om hulp bij twijfel.

Bron e1dexpress is een applicatie die behoort tot de geïnstalleerde Intel netwerkkaart. Deze kon nog steeds niet gevonden worden. Omdat de hardware niet meer werd gebruikt was e1dexpress ook niet meer nodig.

Oplossing getest op:
Windows 10, Lenovo M85

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.