iPhone SE 2020 gekocht, maar waarom

Apple iPhone SE 2020
Apple iPhone SE 2020

In november 2019 heb ik een blog geschreven of ik wel of niet een nieuwe iPhone zou moeten kopen. Ik had toen een iPhone SE uit 2016. Een prima smartphone die het altijd perfect heeft gedaan. Ik sloot mijn blog toen af met de conclusie dat ik zou wachten tot de nieuwe iPhone SE in 2020 uit zou komen.

Apple zou in maart/april de iPhone SE 2020 versie uitbrengen, maar door corona werd dit telkens een aantal weken opgeschoven. Inmiddels kan je hem bestellen voor een prijs vanaf ongeveer 480 euro.

Zoals je in de titel al kan lezen heb ik het toestel gekocht. De reden was niet dat ik een nieuwe smartphone wilde hebben. Mijn oude deed het nog perfect. Maar ik liep tegen een probleem aan dat ik vaak zie bij budget smartphones. Dit was een geheugenprobleem.

In eerste instantie een heleboel oude foto’s en video’s verwijderd, daarna WhatsApp opgeschoond en als laatste een aantal apps verwijderd die ik toch niet meer nodig had. Dit loste het geheugenprobleem op, voor even dan.

Paar weken later was het weer terug. Logisch want je installeert updates, ontvangt nieuwe foto’s , e-mails en ga zo maar door. Ik moest dit probleem dus anders oplossen omdat ik geen ruimte meer vrij kon maken. Even een SD kaart erin stoppen gaat niet bij een iPhone.

Ik kwam tot de conclusie dat ik het geheugenprobleem nooit op zou kunnen lossen. Daarom heb ik de beslissing genomen om een nieuwe smartphone te kopen. Het zou een Apple worden. Waarom? Prima toestel, werkt simpel en overstappen tussen Apple smartphones werkt perfect.

Tegelijk met dit probleem werd de iPhone SE 2020 uitgebracht. Eigenlijk wel een heel mooi toestel met een prijs vanaf 480 euro. Ik had geen zin om er meer dan 600 euro aan uit te geven aangezien ik het toestel overal mee naartoe wil nemen. De iPhone 10 en 11 vielen dus meteen af.

Het enige nadeel van de iPhone SE 2020 zijn de afmetingen. De nieuwe is ten opzichte van de vorige 1,5 cm hoger en bijna 1 cm breder. Dat maakt hem toch wel een stuk groter wanneer je een smartphone in een broekzak bewaard. Het verschil in dikte is overigens verwaarloosbaar. In eerste instantie was ik benieuwd hoe dat zou bevallen. Mocht ik het na een paar dagen zat zijn dan zou ik hem nog terug kunnen sturen. Uiteindelijk is dit meegevallen. Alleen tijdens het hardlopen merk ik nog dat hij groter is.

> Lees meer Apple blogs

Ik heb even getwijfeld tussen de 64GB of de 128GB variant. Mijn iPhone SE uit 2016 had 16 GB en dat vormde nu juist het probleem. Het verschil tussen 64GB en 128GB was in euro’s uitgedrukt ongeveer 50 euro. Gekeken naar de toekomst en het feit dat je alleen maar meer data verzamelt, heb ik besloten voor de 128 GB variant te gaan.

Inmiddels heb ik het toestel al een paar maanden in bezit en ben er heel blij mee. Een echte aanrader! Ligt lekker in de hand, reageert snel, accu gaat lang mee, ziet er mooi uit. Je kan hem ook draadloos opladen en hij is tot 1 meter waterdicht.

Wil je nou ook een iPhone SE 2020 kopen. Klik dan op een van de onderstaande links om te zien waar je deze het goedkoopste kan kopen.

iPhone SE 2020 64 GB zwart – of – iPhone SE 2020 128 GB zwart

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.