De home knop van de iPhone SE 2020 is super handig

iPhone SE met home buttonSinds een aantal maanden heb ik een zwarte iPhone SE 2020. Net als de vorige iPhone SE uit 2016 ben ik heel tevreden over het apparaat. Hij ziet er mooi uit, ligt lekker in de hand, accu houd het lang vol en doet precies wat het moet doen.

Alleen de afmetingen zijn een nadeel waar ik inmiddels wel aangewend ben. De nieuwe iPhone SE is 1,5 cm hoger en bijna 1 cm breder dan zijn voorganger. Koop je een iPhone X dan zijn de afmetingen nog groter.

Dit zorgt ervoor dat als ik de smartphone met een hand wil bedienen mijn duim de bovenkant van het scherm niet kan bereiken. Ik heb misschien te kleine handen. Je zou natuurlijk de smartphone met twee handen kunnen bedienen, maar dat is niet handig.

Apple zou Apple niet zijn als ze daar geen geniale oplossing voor zouden bedenken. Die oplossing hebben ze verstopt achter de ronde home knop onder het scherm. Zodra je hier 2 keer met je vinger over wrijft zakt het scherm van boven naar beneden.

> Meer blogs over Apple lezen?

Dit zorgt ervoor dat je prima bij de apps of opties bovenin het scherm kan. Ik ben er onbewust achtergekomen maar gebruik het nu regelmatig.

Wist je trouwens dat je de home knop niet fysiek in kan drukken? Toch krijg je het gevoel dat je dit wel kan door een lichte trilling. Hiervoor zit een klein stukje elektronica aan de achterkant van de iPhone SE. Je krijgt het gevoel dat je de knop daadwerkelijk indrukt. Zet de smartphone maar eens uit en druk de knop dan opnieuw in. Je voelt niets. Net of je geen knop indrukt.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.