Garmin Vivoactive 4, tijdens activiteit swipen naar het hoofdscherm (tip)

De Garmin Vivoactive 4L.
Garmin Vivoactive 4L.

Van de week was ik een lange duurloop aan het doen. Het was prima weer en het ging goed. Ik wilde 8 km lopen, maar aangekomen bij kilometer 8 was ik nog niet moe, dus besloot ik verder te lopen. Om te zien hoelang, hoever en waar ik gelopen had registreerde ik mijn route met mijn Garmin Vivoactive 4L.

Probleem:

Op een gegeven moment beginnen mijn benen toch moe te worden dus besluit ik op mijn horloge te kijken. Tot mijn verbazing zie ik het hoofdscherm (ook wel homescreen genoemd). Ik zie precies hoe laat het is, maar dat wil ik niet zien! Ik wil weten bij welke kilometer ik ben.

Bij mijn vorige Garmin is het een paar keer gebeurt dat tijdens het bijhouden van de hardloopactiviteit hij er opeens mee stopte en terugkeerde naar het hoofdscherm. Ik dacht dat dit nu ook het geval was. Meteen ging mijn ontspannen manier van lopen weg en daalde mijn tempo.

Oplossing:

Zou ik mijn mooie lange duurloop kwijt zijn? Dat zou wel balen zijn. Misschien heb ik hem wel onbewust gestopt. In een automatische reactie swipe ik naar rechts om terug te gaan naar het activiteitenmenu. Gelukkig wordt de activiteit nog geregistreerd en ik zie dat ik bij kilometer 11 ben.

Leermoment:

Ik ben verbaasd en swipe weer naar links waardoor het hoofdscherm weer wordt getoond. Blijkbaar kan je tijdens het registreren van een activiteit met de Garmin Vivoactive 4L gewoon terug naar het hoofdscherm. Dit was nieuw voor me en ook best handig. Zo kan je ook het aantal stappen en trappen raadplegen tijdens het hardlopen.

Ben je ook fanatiek hardloper? Lees dan ook mijn blog over Hardlopen.nl.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.