Review HP Deskjet 2724 € 55, accepteert alleen HP cartridges

In 2019 heb ik een review geschreven over de HP Deskjet 2632. Een goede printer voor nog geen 45 euro wat een mooi bedrag is als je niet vaak print.

Helaas is deze sinds 2020 niet meer te koop, dus ben ik op zoek gegaan naar een opvolger in dezelfde prijscategorie. Ik ben persoonlijk altijd te spreken over HP, dus ben uiteindelijk uitgekomen op de HP Deskjet 2724.

Een nadeel van deze printer is dat hij 10 euro duurder is. Dit is natuurlijk nog niet zo’n ramp, maar als je maar 1 keer per maand print is 10 euro goedkoper mooi meegenomen.

Uitpakken:

Zoals je standaard van HP kan verwachten zit de printer goed verpakt in een doos met daarin weer tempex. Ik denk dat je de printer kan laten vallen in de doos en dat hij dan nog steeds heel blijft. Dit heb ik natuurlijk niet getest.

Met het verwijderen van plastic en plakband ben je wel even bezig. Ook op alle bewegende onderdelen plakken ze blauw plakband. Controleer daarom ook de binnenkant goed voordat je de printer aanzet.

HP DeskJet 2724.

Installeren:

In mijn testsituatie zou de printer alleen gebruikt worden met Apple smartphones en tablets. Hij moet daarom ook Apple AirPrint ondersteunen, maar dit doen tegenwoordig bijna alle printers.

Voor installatie heb ik de printer tijdelijk aangesloten op een Windows 10 laptop via USB. Door de HP Easy Start app te downloaden vanuit de Windows 10 store kan je de printer gemakkelijk installeren. Hiervoor heb je wel een Microsoft account nodig.

Zorg ervoor dat de computer of laptop aangesloten zit op het draadloos netwerk waarop ook de Apple apparaten aangesloten zitten. De HP Easy Start app vraagt tijdens installeren of hij de draadloos netwerk instellingen over mag nemen. Dit scheelt weer het zelf selecteren van het draadloos netwerk en het invullen van de sleutel.

Vreemd genoeg wordt de installatie nooit helemaal afgerond, maar ver genoeg zodat de printer wel verbonden wordt met het draadloos netwerk. Ik heb de installatie daarom zonder problemen afgebroken.

Uitpakken en installeren duurt ongeveer 20 minuten.

Gebruiken:

Na installatie wordt de printer meteen gevonden op de iPad of iPhone. Het afdrukken gaat soepel zoals je mag verwachten. Binnen een minuut komt het eerste afdruk eruit. Apart is wel dat na een paar afdrukken opeens een uitlijnpagina wordt afgedrukt. Voor de beste afdrukkwaliteit volg je de stappen op de uitlijnpagina.

De HP DeskJet 2724 print 7,5 pagina’s in het zwart en 5,5 pagina’s in kleur. Het is dus niet een hele snelle printer. Maar als je maar af en toe print is dit een verwaarloosbaar nadeel. De reactie tijd is wel snel. Binnen 5 seconden begint hij met printen.

Druk minimaal 1 keer per maand iets af om te voorkomen dat de uitgangen van cartridges opdrogen.

Naast afdrukken kan deze printer ook scannen en kopiëren. Deze twee functionaliteiten vind je tegenwoordig op bijna alle printers. De HP DeskJet 2724 is een compact model. Als je het papier eruit haalt kan hij gemakkelijk in een kast opgeborgen worden. Door gebruik te maken van draadloos printen heb je ook alleen een stroomkabel nodig.

Je moet wel rekening houden met 1 belangrijk nadeel. Op de doos van de printer staat duidelijk aangegeven dat alleen HP cartridges gebruikt kunnen worden. In eerste instantie dacht ik dat dit puur marketing was, maar op dit moment kan je echt alleen HP cartridges bestellen. De website 123inkt.nl biedt geen eigen huismerk aan. Je betaald ongeveer 10 euro per cartridge.

Het papier kan verticaal aan de achterkant geplaatst worden. Dit komt er vervolgens horizontaal aan de voorkant weer uit. Om de papieren bij elkaar te houden na het afdrukken kan je hiervoor een plastic plaatje uittrekken. Dit is wel van dun plastic en kan daardoor makkelijk afbreken.

Nadelen printer:

  • Alleen beschikbaar in wit/grijs
  • Kleuren cartridge moet in zijn geheel vervangen worden
  • Alleen HP cartridges worden geaccepteerd
  • Cartridges moet je diep in de printer zoeken

Conclusie:

Los van het feit dat je alleen HP cartridges kan gebruiken is het een prima printer als je af en toe wat af wilt drukken. Daarnaast kan je ook makkelijk even een kopietje maken. Ik geef de printer daarom een 8,5.

Houd er wel rekening mee dat het enkele minuten kan duren voordat de printer gebruiksklaar is wanneer je deze aanzet. Dit komt door de zelfcontrole die de HP DeskJet 2724 uitvoert en omdat er verbinding moet worden gemaakt met het draadloos netwerk.

Aanschaffen?

Wil je deze printer aanschaffen, bezoek dan deze pagina op Knibble.nl om te zien waar je de HP DeskJet 2724 goedkoop kan bestellen.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.