Digitaal signaal ontvangen op analoge televisie bij Ziggo

Probleem:
Vanaf 2018 is Ziggo op steeds meer plekken het analoog signaal aan het uitfaseren omdat steeds meer klanten alleen nog maar een digitaal signaal nodig hebben. Afgelopen week kreeg ik van een gebruiker met een oude analoge televisie de vraag of ze haar apparaat nog kon gebruiken. Het ging in dit geval om een televisie met nog zo’n toeter aan de achterkant die nog nooit van een digitaal signaal had gehoord.

Oplossing:
De gemakkelijkste oplossing zou zijn om een nieuwe platte televisie te kopen die het digitale signaal begrijpt. Echter werd deze tv een of twee avonden per week op een hobbykamer gebruikt. Dit zou daarom een dure oplossing zijn.

Ziggo biedt via dit stappenplan de mogelijkheid om een Humax kastje te bestellen conform de volgende voorwaarden:

  • Per huisadres mag een klant maximaal 1 kastje bestellen
  • Kasje is in bruikleen, dus na gebruik moet je het retourneren
  • Je moet klant zijn voor 1 juli 2018

Dit kastje zet het digitale signaal van de coax kabel om naar een analoog signaal dat door een oude televisie begrepen wordt.

Ziggo kastje dat digitaal signaal omzet naar analoog signaal.
Bron: Ziggo.nl

Ik heb dit kastje besteld en dit werd binnen 3 dagen geleverd. In het doosje vind je het kastje, een afstandbediening met grote letters en cijfers, een HDMI kabel, coax kabel en een kabel met SCART aansluiting.

Installatie is heel gemakkelijk. Coax kabel in het kastje en dit vervolgens via de SCART kabel aansluiten op de televisie. Vervolgens stroomkabel erin en klaar. Dit allemaal zonder de bijgeleverde boekjes te raadplegen. Klaar in 15 minuten.

Na alles aangesloten te hebben heb ik de televisie aangezet. De standaard bron was natuurlijk de coax kabel wat nu de SCART aansluiting is geworden. Via de afstandbediening moet je de input daarom aanpassen naar SCART. Vervolgens hoef je alleen nog maar de beeldverhouding te kiezen. Je kiest uit 4:3 of 16:9.

De afstandbediening is heel handig in gebruik en biedt zelfs toegang tot een digitale televisiegids en radiozenders.

> Bekijk andere blogs over Ziggo

Een nadeel is dat je de input bron van de televisie op de SCART aansluiting moet zetten. Het tweede nadeel is dat je twee afstandsbedieningen nodig hebt. Dit is even wennen, vooral voor oudere gebruikers.

Het is wel aardig van Ziggo dat zij gratis gebruikers met oudere apparaten tegemoet komen.

6 reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.