Koop een smartphone hoesje want repareren is duurder

Bescherm jouw iPhone met een hoesje.Stel je voor dat je buiten op straat loopt en je bent de nieuwste TikTok filmpjes aan het kijken. In een fractie van een seconde schrik je van een blaffende hond op het grasveldje dat je passeert. Met als gevolg dat jouw iPhone uit jouw handen glijd. Je probeert hem nog op te vangen, maar helaas ligt hij op de tegels.

Die iPhone heb je 2 maanden geleden gekocht. Hier heb je hard voor gewerkt. Je wilde niet de iPhone SE 2020 hebben want de iPhone 11 heeft een groter scherm en een betere camera. Hier zou je best wel twee jaar mee kunnen doen. Je gebruikt hem nu al dagelijks fanatiek.

Je raapt hem op en ziet een flinke barst in het scherm. De smartphone functioneert nog wel, maar die barst is best lelijk. Hij was nog maar een paar maanden oud dus dat is balen. Van die barst wil je eigenlijk zo snel mogelijk weer af.

Gelukkig kunnen iPhones heel goed gerepareerd worden. Coolblue doet dit bijvoorbeeld voor 235 euro. Er zijn nog veel meer reparateurs waar je zelfs kan wachten op de reparatie.

Even kort samengevat:
Je koopt een iPhone van minimaal 700 euro en nu zou je 235 euro moeten betalen om het scherm te laten repareren. In nog geen twee maanden tijd heeft jouw smartphone je dan al bijna 1000 euro gekost. Dat is best veel geld.

Hoe kan je dit goedkoop voorkomen?
Ja, een smartphone thuis in de la leggen en alleen in de bank gebruiken! Maar daarvoor is een smartphone niet bedacht. Een betere oplossing is om een hoesje te kopen en die zijn helemaal niet zo duur. Voor een of twee tientjes heb je al de keuze uit tientallen iPhone hoesjes in verschillende kleuren. Is het hoesje door veelvuldig gebruik versleten dan kan je die gemakkelijk vervangen.

> Wat voor soorten hoesjes zijn er allemaal?

Overigens betekent een iPhone hoesje niet automatisch dat hij niet meer kapot kan gaan tijdens vallen. Dit is afhankelijk van hoe hoog, hoe hard en op welke plek de iPhone valt. Maar een hoesje zal zeker beter beschermen dan een iPhone zonder hoesje.

Maar ik laat mijn telefoon niet vallen!
Daar mag je heel trots op zijn. Maar een hoesje is er niet alleen als bescherming tegen vallen, maar ook tegen stoten, krassen of vuil. Gebruik je jouw smartphone vaak in het openbaar? Dan is het zeker de moeite waard.

Nogmaals 20 of 235 euro is een verschil.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.