Een WordPress cursus volgen is zeker de moeite waard

Een WordPress cursus volgen is zeker de moeite waard.WordPress is een gratis content management systeem waarmee je zeer snel een professionele website kan ontwikkelen. Het is open-source en door middel van een van de 1000den thema’s krijgt de website snel een visuele uitstraling. Een belangrijk onderdeel van WordPress zijn de tienduizenden plugins die het mogelijk maken om een simpele website uit te breiden met een gastenboek, sociale knoppen of een webwinkel.

Op dit moment maken ongeveer 30% van de websites wereldwijd gebruik van dit content management systeem. Dit is een heel hoog percentage. Grote websites, kleine websites, je kan ze er allemaal mee maken. Doordat WordPress continue wordt uitgebreid is het ook zeer interessant om hiervan gebruik te maken. Zo is de website van de snelle loper Usain Bolt of BBC America ontwikkeld met WordPress. Dichterbij hier in Nederland moet je denken aan Autostrada.tv en Nuso.nl.

Ook de Nederlandse overheid, of bedrijven verbonden aan de overheid, stappen steeds vaker over van de leveranciers die werken met gesloten software naar leveranciers die open software gebruiken. De belangrijkste reden is vaak dat open source gratis is waardoor je enorm kan besparen. Daarnaast ben je met open source veel minder verbonden aan een specifieke leverancier.

Met bijna 10 jaar WordPress ervaring heb ik al veel websites mogen ontwikkelen voor bedrijven, stichtingen en particulieren. Ik kan dus zeggen dat ik goed overweg kan met WordPress. Maar toch te vaak hoor ik mensen zeggen dat ze ook WordPress kennen. Ik lees het ook vaak in CV’s van anderen. Even een thema uitzoeken en een paar plugins aanklikken en je hebt een website.

Echter is dat een verkeerde aanname. Door de vele thema’s en plugins wordt het zorgvuldig maken van een beslissing belangrijker dan ooit. De verkeerde plugin kan ervoor zorgen dat jouw website traag wordt of zelfs helemaal niet meer functioneert. Ok, door te doen leer je veel. Maar een website is het visitekaartje en die moet tip top in orde zijn, vraag dat maar aan de directeur.

Gelukkig besluiten veel bedrijven om hun WordPress website door een professionele partij te laten ontwikkelen. Dan komt het moment dat deze opgeleverd wordt en dat jij beheerder wordt. Er moeten pagina’s toegevoegd of gewijzigd, foto’s veranderd en blogs geplaatst worden. Maar hoe doe je dat?

Is WordPress nieuw voor je dan is het de moeite waard om een training en advies voor websites te volgen. Tijdens deze training krijg je les van professionals met jaren ervaring die je uitleggen hoe je alles uit WordPress kan halen. Waar beheer je de pagina’s, hoe voeg je op een juiste manier afbeeldingen toe en hoe zorg je ervoor dat jouw pagina zo hoog mogelijk in Google scoort.

WordPress is best laagdrempelig waardoor mensen het snel onder de knie krijgen. Maar een WordPress cursus volgen is een aanrader. Ik heb cursussen gegeven aan mensen van 20 en 70 jaar, individueel en in groepsvorm. Van alle deelnemers kreeg ik feedback dat ze blij waren dat ze een WordPress cursus hebben gevolgd. Ze vonden het zelfs nog leuker dan voor de training.

Wil je echt alles uit de cursus halen, volg er dan een op locatie zoals deze WordPress cursus in Utrecht. Dat werkt beter dan via Zoom of Microsoft Teams. Je hebt veel meer interactie en leert ook veel meer van andere cursisten. Wanneer je door afstand of andere omstandigheden liever wel een online training wil volgen kan dat ook bij deze opleider.

Zelfs mensen die eerst negatief zijn over WordPress of de verandering worden enthousiast omdat ze het voor de volle 100% kunnen gebruiken.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.