WordPress berichten scherm laadt traag door LinkPizza plugin

WordPress wp-admin berichten scherm traag door LinkPizza pluginProbleem:
Afgelopen vrijdag had ik gewerkt aan een blog bericht van 600 woorden. De volgende dag wilde ik hier verder aan werken, maar het berichten scherm in de WordPress wp-admin omgeving bleef maar laden.

Ik drukte eerst op de knop om de pagina te herladen wat geen oplossing bleek te zijn. Vreemd genoeg hadden niet alle berichten hier last van. Zou het toch de hoeveelheid woorden zijn?

Soms komt het voor dat er vreemde tekens in de content zitten die ervoor zorgen dat de browser het niet begrijpt. De content heb ik opgeschoond, maar het probleem was er nog.

Onderzoek:
Ik heb vervolgens alle plugins uitgeschakeld en toen was het probleem verdwenen. Toen in groepjes van 3 telkens de plugins weer aangezet net zolang tot dat het probleem zich weer voordeed.

Het probleem was weer terug nadat ik de LinkPizza Manager plugin activeerde. Uit onderzoek bleek dat hij geen verbinding kon maken via een API call met de servers van LinkPizza. Dit is nodig om je als publisher te identificeren.

Ook het instellingen scherm van plugin duurt heel lang voordat deze geladen wordt. Uiteindelijk wordt de volgende foutmelding getoond.

Caught exception: Failed to connect to api.pzz.io port 443: Connection time-out

Tijdelijke oplossing:
Ik heb op 19 september het probleem gemaild naar LinkPizza. Tot die tijd was de enige oplossing om de plugin uit te schakelen als je aan berichten wilt werken. Je loopt dan wel campagne statistieken mis en affiliate link inkomsten. Maar dat is minder erg dan het berichten scherm dat amper laad.

Definitieve oplossing:
Op maandagochtend 21 september had ik al antwoord van LinkPizza dat het probleem niet aan hun kant lag. Zij gaven als mogelijke reden aan dat het hostingbedrijf waar mijn website staat de API verbindingen blokkeert.

Ik heb direct een e-mail gestuurd naar Antagonist en binnen 15 minuten had ik al een reactie terug. Afgelopen vrijdag waren er veel aanvallen geweest op WordPress websites op hun servers. Preventief hebben ze toen een aantal IP ranges geblokkeerd. Het IP-adres van LinkPizza viel ook in die IP range waardoor ik geen verbinding meer kon maken. Zij hebben dit IP toegevoegd aan de lijst met betrouwbare IP adressen.

Dankzij het meedenken van LinkPizza en het snelle reageren van Antagonist was het probleem maandag eind van de ochtend opgelost.

Oplossing getest op:
WordPress 5.5.1 en LinkPizza Manager 5.4.1

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.