Outlook e-mailadres toevoegen met geavanceerde instellingen

Waar vind je de geavanceerde instellingen in Outlook.Sinds een aantal jaren heeft Microsoft Outlook de stappen om een e-mailadres toe te voegen simpeler gemaakt. In sommige gevallen is een e-mailadres en wachtwoord al voldoende. Outlook haalt dan op de achtergrond de gegevens op zoals serveradressen en poortinstellingen.

Echter voor sommige e-mailadressen moet je ook geavanceerde instellingen opgeven. Nou klinkt het meteen heel spannend, maar dat valt mee hoor. Ik heb het over een alternatief poortnummer of verbinding maken via een specifiek versleutelingsprotocol.

> Bekijk meer blogs over Outlook

In de huidige Outlook 2019 en Outlook 365 versies kan je tijdens het toevoegen geen geavanceerde instellingen opgeven. Dit kan er voor zorgen dat Outlook het testbericht niet kan ontvangen en versturen waardoor het e-mailadres dus niet wordt toegevoegd. Outlook wil deze test succesvol afronden anders kan je niet verder.

Een praktijkvoorbeeld:
Voor Antagonist moet je geavanceerde instellingen opgeven o.a. poortnummer en de versleuteling die tussen jouw en de servers van Antagonist worden gebruikt.

Via onderstaand stappenplan kan je het geavanceerde opties scherm bereiken:

  1. Sluit Outlook af
  2. Klik in Windows 10 op het zoekglas en zoek op “Configuratiescherm”
  3. Klik in de resultaten op “Configuratiescherm”
  4. Klik rechts bovenin het scherm op “In configuratiescherm zoeken”
  5. Vul in “mail” en druk op de Enter toets
  6. Er is maar een resultaat met de naam Mail (Microsoft Outlook ….) klik hier op
  7. Klik in het scherm op “E-mailaccounts”
  8. Nu kan je e-mailaccounts beheren inclusief geavanceerde instellingen
  9. Deze instellingen vind je onder de knop “meer instellingen”

Vanuit dit scherm kan je alle e-mailaccounts toevoegen/wijzigen/verwijderen. Zo mag je in Outlook hetzelfde e-mailadres maar 1 keer toevoegen. Maar via het scherm uit het stappenplan mag je het vaker toevoegen. Bijvoorbeeld om IMAP en POP te testen.

Heb je veel ervaring met het instellen van e-mailadressen waarvoor je geavanceerde instellingen moet doen. Dan kan het interessant zijn om e-mailaccounts standaard via het configuratiescherm toe te voegen. In sommige gevallen nog sneller ook.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.