Outlook toont geen opvolglabels meer bij IMAP accounts

Outlook opvolglabels werken niet meer in IMAP.Probleem:
Je maakt al jaren gebruik van Outlook om e-mails te lezen en te versturen. Maar omdat je jouw e-mails voortaan ook op andere apparaten wil lezen stap je over van het POP protocol naar het IMAP protocol. Hierdoor wordt e-mail niet meer gedownload maar gesynchroniseerd met de mailserver en alle andere apparaten. Handig om zo ook alvast jouw e-mail op jouw iPhone te lezen.

Echter maakte je altijd gebruik van de Outlook opvolglabels (follow up labels) om efficiënt te kunnen werken. Achter de mails komt dan een vlaggetje te staan en maakt Outlook een taak aan om je op een later moment te herinneren.

Na de overstap naar IMAP kan je alleen nog maar een standaard vlaggetje zetten maar niet een vlaggetje voor 1 uur of 1 dag of 1 week.

Oplossing:
Helaas is er op dit moment geen oplossing voor.

Opvolglabels is een functionaliteit specifiek voor Outlook en die werkt niet samen met andere e-mailprogramma’s. Zodra jij een opvolglabel instelt wordt dit op jouw computer bewaard. Als je gebruik maakt van POP dan wordt dit bewaard in het Outlook .PST bestand.

IMAP biedt geen ondersteuning voor deze functionaliteit om per e-mail te bepalen of hier een opvolglabel aangekoppeld zit. Aangezien IMAP verantwoordelijk is voor de synchronisatie tussen alle apparaten gaat dit dus niet werken. Zou je het opvolglabel wel in Outlook op kunnen geven dan zou jouw iPhone het dus niet weten.

In Thunderbird wordt deze functionaliteit weer Prioriteit genoemd.

Alternatieve oplossing is dat je e-mails verdeeld over een aantal mappen die de prioriteit/opvolging aangeven. Doordat je gebruik maakt van IMAP worden deze mappen met daarin de e-mails gesynchroniseerd met alle apparaten.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.