Oplossing voor Hema fietspomp die niet meer wil pompen

Timdehoog.nl is een blog met ruim 800 blogs over IT onderwerpen. Af en toe maak ik een uitstapje naar een niet IT onderwerp. Vandaag mijn handige life hack om een Hema fietspomp te repareren.

Hema fietspomp voor vrijwel alle ventielen.Probleem:
Afgelopen weekend wilde ik een eindje fietsen, maar ik kwam erachter dat de mijn banden te zacht waren. Dus ik pakte mijn Hema fietspomp die vrijwel alle ventielen ondersteund.

Ik sluit hem aan en pomp mijn band vol, maar naar een keer of 8 blokkeert de fietspomp. Met al mijn kracht krijg ik hem niet meer naar beneden terwijl mijn fietsband nog niet vol zit. Om te testen of het niet aan de fietsband ligt haal ik de Hema fietspomp los, maar ook dan krijg ik er geen lucht meer uit.

Je zou kunnen zeggen, die is kapot dus ik koop wel een nieuwe. In mijn geval had ik nog een fietspomp dus binnen 10 minuten waren mijn banden alsnog gevuld met verse lucht.

Oplossing:
Toen ik thuiskwam heb ik daarom alles losgemaakt en bekeken. Het probleem bleek het pompmechanisme te zijn. Je komt hierbij door het zwarte gedeelte bovenaan het grijze gedeelte los te draaien. Dit kan je er vervolgens uittrekken.

Aan het einde zie je een rubbertje zitten. Dit zorgt ervoor dat de als je de hendel omhoog trekt lucht naar binnen wordt getrokken. Duw je de hendel weer omlaag dan wordt dit via de slang in de fietsband gepompt.

Dit rubbertje was verkeerd om gebogen en behoorlijk stug. Het zou tijdens het op en neer gaan soepel om moeten klappen om ervoor te zorgen dat lucht in de fietsband komt.

Om het rubbertje weer soepel te maken heb ik dit ingesmeerd met Vaseline. Heb ook meteen wat Vaseline aan de binnenkant van de grijze buis gesmeerd. Natuurlijk kan je ook ander vet gebruiken.

Stop het pompmechanisme weer in het grijze gedeelte en schroef het zwarte gedeelte erop. Vanaf nu beweegt hij weer soepel en blokkeert de Hema fietspomp niet meer.

2 reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.