Een Apple iPhone SE 2020 of Apple iPhone 12 aanschaffen

Een paar maanden geleden heb ik al een blog geschreven dat ik een iPhone SE 2020 had gekocht met 128 GB opslag. Tot op heden nog steeds heel erg tevreden en ik vind het een aanrader.

Mijn voorganger was de iPhone SE die Apple in 2016 heeft uitgebracht. Ook een fijn toestel, maar wel iets kleiner dan de iPhone SE uit 2020. Omdat ik heel zuinig ben op al mijn apparatuur en veel hardloop heb ik besloten om mijn oude iPhone SE om te toveren tot een hardlooptelefoon. Hiervoor heb ik het goedkoopste sim-only abonnement gekocht dat ik op internet kon vinden. Op deze manier blijft mijn nieuwe smartphone mooi en hoef ik me ook minder zorgen te maken dat hij beschadigd raakt.

Op 13 oktober heeft Apple de iPhone 12 aangekondigd. Een mooi toestel en een volwaardige opvolger van de iPhone 11. Het maakt gebruik van de nieuwste technieken. Apple heeft de iPhone 12 uitgebracht in vier verschillende varianten met onder andere de naam mini, pro en pro max. Het eerste verschil is de schermgrootte van 5,4 tot 6,1 inch. De duurdere varianten hebben ook een betere camera, lidar technologie en ondersteuning voor augmented reality.

Een collega op het werk vroeg of ik geen spijt had dat ik een paar maanden geleden de iPhone SE had gekocht. Gezien de minimale aanschafprijs  van meer dan 800 euro is dat al voldoende om er geen spijt van te hebben. Ik vind het niet waard om een toestel in mijn zak te hebben dat zoveel kost. Dit zou dan de iPhone 12 mini zijn. Voor de pro betaal je al snel meer dan 1100 euro.

De tweede reden is misschien nog wel belangrijker dan de eerste en dat is het schermformaat. Ik ben een man en ik draag mijn smartphone graag in mijn broekzak. Hoe groter het schermformaat hoe groter de smartphone. Ik wil liever niet dat hij uit mijn broekzak steekt. Maar heb zeker geen zin om een tas mee te nemen voor mijn iPhone.

De iPhone SE heeft een bescheiden broekzak formaat van 4,7 inch. Dit scherm is overigens wel een slag groter dan de vorige iPhone SE. Dat is ook een van de redenen waarom ik de oude iPhone SE gebruik tijdens het hardlopen. Zo in de wintermaanden als het donker is vind ik het toch handig om iemand te kunnen bellen mocht er iets gebeuren.

Heb je een beperkt budget en gaat de voorkeur uit naar een bescheiden schermformaat? Dan adviseer ik zeker om voor de iPhone SE uit 2020 te gaan. Je hoeft dan nog maar twee keuzes te maken. De kleur, heel persoonlijk, ik heb voor zwart gekozen en de opslagruimte. Tijdens mijn aanschaf vond ik de opslagruimte wel een lastige keuze want die kan je later niet meer uitbreiden tenzij je iCloud gebruikt.

Ik ben van 16 GB naar 128 GB gegaan. Al werd de goedkoopste variant geleverd met 64 GB had ik toch het idee dat dit misschien net iets te weinig was. Ik wilde toch alvast rekening houden met de toekomst. Ben je iemand die veel bezig is met video’s, foto’s en apps dan kan een 64 GB misschien te beperkt zijn. Maar ben je een normale gebruiker die graag een iPhone wil hebben maar er niet veel geld aan uit wil geven, kies dan de 64 GB variant waarmee je ook een heel eind komt.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.