Online motorkleding kopen via Voordeelhelmen.nl

Toen ik 19 of 20 jaar was heb ik mijn autorijbewijs gehaald. Mijn rijinstructeur was een fanatieke motorrijder en gaf ook daar les in. Vaak genoeg zat hij met zijn hoofd te schudden als er motorrijders voorbij kwamen zonder motorkleding. Hij gaf aan dat motorrijden leuk was, maar dat de juiste motorkleding en helm enorm belangrijk zijn voor de veiligheid. Voordat ik op een motor zat had hij mij dat al heel duidelijk gemaakt en dat is me ook bijgebleven.

Nadat ik mijn rijbewijs had behaald gaf hij aan dat ik ook een introductieles motorrijden moest volgen. Ik had wel interesse, maar wilde eerst autorijden. Inmiddels woon ik op mijzelf en ben ik niet in de gelegenheid een motor te stallen. Dit komt door een krappe brandgang en de motor in mijn voortuin zetten vind ik maar niets.

Door de jaren heen is de gedachte toch door mijn hoofd blijven spoken. Een oud collega kwam ook vaak met de motor naar kantoor, toch mooi om te zien. Ik denk dat ik bij mijn volgende huis misschien wel rijlessen ga volgen en een motor en motorkleding ga kopen.

Logo van Voordeelhelmen.nl webshop voor motorkleding en helmen.
Bron: Voordeelhelmen.nl

Van de week werd ik getipt over een online winkel waar je motorkleding kan kopen. De domeinnaam Voordeelhelmen.nl maakt al meteen duidelijk waar het over gaat. Grappig is dat ze meer dan alleen helmen verkopen, dit hebben ze ook verwerkt in hun tagline onder het logo “meer dan alleen helmen”. Zo verkopen ze ook motorkleding van het merk REV IT.

Ik heb geen motor maar toch heb ik even wat pagina’s bezocht met helmen en kleding. Je ziet dan wel meteen dat motorrijden een dure hobby is gezien wat je aan moet schaffen. Al valt het me wel op dat motorschoenen tegenwoordig niet te onderscheiden zijn van normale schoenen.

Natuurlijk ben ik van beroep IT’er en kijk ik ook met die bril op naar websites. Het eerste wat opvalt is de snelheid van de website. Hij is echt heel snel geladen en dat is een pluspunt. De website is logisch ingedeeld. Ook een pluspunt is de spellingscorrectie in de zoekmachine. Typ je bijvoorbeeld helmpen dan maakt hij er helmen van.

Uit een korte controle van de broncode zie ik dat ze ook A/B testen uitvoeren om te bepalen welke indeling het beste werkt. Daarnaast maken ze ook fanatiek gebruik van Facebook voor het uitvoeren van social media campagnes om bezoekers op hun website en Facebook te kunnen volgen.

In eerste instantie dacht ik dat het om een WordPress website zou gaan, maar Voordeelhelmen.nl maakt gebruik van Magento. Dit systeem richt zich vooral op ecommerce en is daarom de perfecte keuze voor deze webshop. Zelf heb ik nog geen ervaring met Magento maar zou hier graag een keer mee willen werken.

Deze website is het bewijs van een bedrijf dat er veel tijd in gestoken heeft. Netjes verzorgd en snel. Je kan hier prima motorkleding kopen. Toch liever eerst proberen en voelen? Dan kan je ook naar hun fysieke winkels in onder andere Amsterdam.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.