Typewolf.com toont informatie over lettertypes en alternatieven

Op Typewolf.com kan je veel informatie vinden over de duizenden lettertypes die er in de wereld beschikbaar zijn. Weet je bijvoorbeeld dat Calibri ontworpen is door een Nederlander? Ik kende het vooral als een lettertype geïntroduceerd in Office 2007.

De webmaster toont telkens per font wat algemene informatie en welke lettertypes erop lijken of welke je ermee kan combineren. Heel handig want op deze manier hoef jij geen onderzoek te doen.

Een opdrachtgever kan een bepaald lettertype gekozen hebben dat niet gratis is. Sommige betaalde lettertypes kunnen zelfs heel duur zijn. Je kan dan op Typewolf.com zoeken naar een lettertype dat er dicht in de buurt komt en goedkoper of gratis is.

Een tweede reden om Typewolf te bezoeken kan zijn dat je maar één lettertype hebt gekregen dat leidend is. Om de website wat speelser te maken zou je nog een aantal vergelijkbare lettertypes willen hebben. Zo kan je een koptekst, inleidende tekst en body tekst voorzien van eigen lettertypes.

De website is duidelijk en snel maar heeft geen eigen zoekfunctie. Daarvoor wordt je verwezen om in Google typewolf.com + lettertype als zoekopdracht op te geven. Of je gaat naar de pagina met alle lettertypes.

Screenschot van de Typewolf.com website met informatie over lettertypes.
Bron: Typewolf.com

Ben je niet bewust op zoek naar informatie over een specifiek lettertype dan kan de website bezoeken nog interessant zijn. Al is het puur om inspiratie op te doen voor een volgend creatief project. De auteur van de website heeft ook een sectie “site of the day” waarin websites en de gebruikte lettertypes worden besproken.

Ik gebruik Typewolf.com het meeste wanneer ik bezig ben met Elementor om in korte tijd een WordPress website te ontwikkelen. De opdrachtgever levert dan een lettertype aan of website met een mooi lettertype. Op Typewolf.com zoek ik dan naar alternatieven of lettertypes die ik mooi kan combineren. Deze website kan ook gemakkelijk gedeeld worden met de opdrachtgever.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.