Motiveer personeel met een online teambuilding app

Jaarlijks organiseren veel bedrijven een bedrijfsuitje waar al het personeel elkaar in een andere ontspannen omgeving kan ontmoeten. Even weg uit de dagelijkse sleur van het beantwoorden van e-mails, klanten te woord staan of het produceren van voedsel voor de supermarkten. Dat jaarlijkse bedrijfsuitje is maar een eenmalig iets, een momentopname.

Echter hoe zorg je als directeur ervoor dat jouw personeel of als leidinggevende dat jouw collega’s het hele jaar door gemotiveerd blijven? Gezellige mensen, een mooi kantoor, misschien die gratis lunch tussen de middag hebben een positieve invloed. Maar na verloop van tijd ebt deze invloed langzaam weg.

Sinds 2020 komt hier het uitbreken van corona bij waardoor veel mensen verplicht thuiswerken. Niet meer die sociale contacten bij het koffiezetapparaat of die gesprekken op de vrijdagmiddagborrel.

Personeel dat het naar zijn of haar zin heeft zal ook beter werken. Het kan daarom interessant zijn om een online teambuilding app te gebruiken. Iedereen is toch dagelijks online via zijn smartphone. Het is laagdrempelig want je hoeft eigenlijk alleen maar een app te installeren in te loggen en klaar.

Een goed voorbeeld van een online teambuilding app is die van Edgeplore die naast deze app ook fysieke personeelsreizen organiseren. Met deze app kan het personeel elkaar uitdagen door challenges te bedenken.

Een aantal voorbeelden:

  • Deel jou succes van de dag
  • Vertel een goede grap aan een collega
  • Ruil een dag met de functie van een andere collega
  • Sta op en zing hardop een refrein mee dat je op Spotify aan het luisteren bent

Zo kan je nog tientallen uitdagingen bedenken om een gezellige sfeer te creëren op de bedrijfsvloer of op afstand via internet. Werk je voor een groot bedrijf dan kan je in de online teambuilding app het personeel over verschillende teams verdelen. Het is natuurlijk nog veel toffer dat team A wil winnen van team B.

Screenshot van online teambuilding app gemaakt door Edgeplore.
Bron: Edgeplore.nl

Met een online teambuilding app kan je het hele jaar door zorgen voor competitie, communicatie, vertrouwen, positiviteit, verbinding en plezier. Het personeel ontwikkelt zo ook nog belangrijke competenties die ze direct in het dagelijks leven toe kunnen passen. Geen saaie cursussen om beter te leren communiceren, maar op indirecte manier elkaar uitdagen.

Door te werken met online teambuilding leer je elkaar ook anders kennen. Misschien kom je erachter dat jouw collega, die twee verdiepingen hoger zit, heel goed raadsels kan bedenken of ben jij niet degene van het bedrijf die het valste zingt.

En zeg nou zeg nou zelf, wie wil er niet een dag in de stoel van de directeur zitten? Maak het mogelijk en gebruik een online teambuilding app.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.