Films streamen die niet uitgezonden worden in Nederland

Ook in Nederland stappen steeds meer mensen over op een VPN (virtual private network) verbinding om zo anoniem te kunnen surfen. Het verhoogt voor een groot gedeelte de privacy omdat jij niet in Nederland maar via een ander land het internet op gaat.

VPN is overigens niets nieuws. Het bestaat al jaren en werd voorheen vooral gebruikt in het bedrijfsleven. Medewerkers konden vanuit huis een directe verbinding opzetten met de servers om zo bij alle bestanden en programma’s te kunnen. Vroeger was alleen de beschikbare snelheid een probleem. Gebruikers klaagden dat het internet trager werd wanneer ze VPN aan hadden staan. Dat klopt want iedereen ging via de internetverbinding van het bedrijf het internet op en dus niet via de eigen internetverbinding vanuit huis.

Gelukkig is dit probleem al jaren voorbij door de stijgende capaciteit van de internetverbindingen wereldwijd. Wist je trouwens dat Nederland voorloper is wat betreft snel internet. In Amsterdam is het AMS-IX knooppunt gevestigd waarmee vrijwel alle verbindingen in Europa verbonden zijn met de rest van de wereld.

Door het stijgen van de snelheid van VPN verbindingen en de zorgen om privacy zijn het aantal VPN aanbieders enorm gestegen. Zo moet je tegenwoordig VPN vergelijken om te bepalen wat de juiste is. Heb je eenmaal een VPN aanbieder gevonden die voldoet aan je wensen probeer hem dan goed uit. Vrijwel alle aanbieders werken met een proefperiode. Niet tevreden geld terug of de proefperiode is zelfs gratis.

VPN heeft wel een nadeel of misschien moet je het een bijwerking noemen. Doordat jij via een VPN verbinding ergens anders het internet op gaat kan het zijn dat je bepaalde websites niet mag bezoeken. Die websites zijn alleen toegankelijk voor mensen uit bijvoorbeeld Nederland. Vaak heeft dit te maken met licenties op content of om hackers buiten de deur te houden.

Dit nadeel heeft ook weer een voordeel. In de Verenigde Staten zijn ook websites die je niet mag bezoeken vanuit Nederland. Je kent die melding van Youtube wel dat je een film niet mag zien omdat je niet uit de Verenigde Staten komt. Een ander goed voorbeeld is Netflix. Zij distribueren content, in de vorm van films en series, over de hele wereld. Maar voor die content hebben zij afspraken gemaakt met de eigenaren dat die alleen in bepaalde landen aangeboden mag worden. Daarom verschilt het aanbod in alle landen.

Door bijvoorbeeld gebruik te maken van ExpressVPN Netflix kan je vanuit Nederland alle films en series kijken die alleen in de Verenigde Staten worden aangeboden. Dit betekent wel dat je naast jouw Netflix abonnement ook een VPN abonnement moet betalen. De kosten zijn afhankelijk van het gekozen abonnement en op internet zijn altijd leuke aanbiedingen te vinden.

Er worden ook gratis VPN verbindingen op internet aangeboden. Het nadeel hiervan is dat ze minder betrouwbaar en minder snel zijn. Je moet jezelf afvragen waarom het ene bedrijf 10 euro per maand vraagt en een ander bedrijf hetzelfde gratis aanbiedt.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.