Kan je een Windows 10 versie update in 1 uur uitvoeren?

Met een Windows 10 versie update worden niet de kleine updates bedoelt die een keer per maand door Microsoft worden uitgebracht. Hiermee worden de grote updates bedoelt die voorzien zijn van een nummer. Voorbeelden zijn Windows 10 1903 of Windows 10 1909.

In deze update zitten veel verbeteringen of nieuwe functionaliteiten. Windows 11 of 12 of 10.1 zou daarom een betere naam zijn. Echter Microsoft heeft jaren geleden beloofd dat Windows 10 de laatste versie is van het besturingssysteem dat ze uit zouden brengen. Jaarlijks brengen ze 1 of 2 updates uit, maar in de basis blijft het Windows 10.

Kan het in een uur?
Terug naar de vraag zoals beschreven in de titel van dit blog. Het korte antwoord is heel simpel “nee”. Het downloaden en installeren van een versie update duurt eerder langer dan een uur. De tijdsduur wordt bepaald door de hardware en de software. Ik denk dat het mij maar een paar keer is gelukt om het binnen 1 uur te doen.

Meer dan 5 uur:
Op dit moment ben ik bezig een laptop bij te werken naar Windows 10 versie mei 2020. Dit heeft ongeveer 5 uur geduurd. Het is niet de nieuwste Asus laptop dat zal ik meteen vermelden, maar hij heeft wel 8 GB RAM en een Intel Core i7 processor. Op internet heb ik zelfs gelezen dat mensen 10 uur moesten wachten voordat de update klaar was.

> Bekijk meer Windows 10 blogs

Conclusie:
Staat er een grote versie update voor Windows 10 klaar? Houd er dan rekening mee dat het bijwerken meerdere uren kan duren. Doe dit ’s nachts of wanneer je jouw computer enkele uren niet nodig hebt. Ik houd er altijd rekening mee dat het snel 2-3 duurt op basis van de updates die ik in het verleden heb uitgevoerd.

2 reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.