Bestand uit de prullenbak verwijderd. Hoe haal je het terug?

Je hebt het misschien weleens meegemaakt dat je een bestand uit de prullenbak hebt verwijderd terwijl je het nog nodig had. Misschien die leuke foto van dat feestje of die film die je gemaakt had tijdens het hardlopen door de bossen. Omdat het bestand ook maar even op de computer heeft gestaan staat het ook niet in jouw back-up.

Heel vervelend, maar de kans is groot dat je het bestand nog terug kan halen. Veel mensen denken dat als een bestand uit de prullenbak verwijderd is ook definitief weg is, maar dat is niet zo. Om te begrijpen waarom dit zo is adviseer ik je om het blog “Ik heb een bestand verwijderd maar dat wilde ik niet” te lezen.

Ik kan je geen garantie geven dat je het bestand dat je verwijderd hebt uit de prullenbak weer terug kan halen. Dit is onder andere afhankelijk van deze factoren:

  • Hoe groot is het bestand
  • Hoevaak je de computer hebt gebruikt na het verwijderen
  • Wanneer is het bestand verwijderd
  • Hoe vol is de harde schijf waar het bestand op stond

Een Word document van 2 MB terughalen zal gemakkelijker gaan dan een film van 500 MB. Maar probeer zeker een van de onderstaande programma’s. Deze heb ik zelf al met succes gebruikt. Houd er wel rekening mee dat het zoeken naar verwijderde bestanden meerdere uren kan duren. Heb dus geduld.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.