E-mail sturen als blog status “Wachtend op beoordeling” krijgt

Probleem:
Je hebt een WordPress website met meerdere auteurs en soms wil je dat het blog van “auteur a” door “auteur b” wordt gelezen voor feedback. Een andere reden kan zijn dat je  iemand wilt laten kijken naar mogelijke spel of taalfouten.

Je kan hiervoor gebruik maken van de Status “Wachtend op beoordeling” die je rechts in het “Publiceren” blok vindt. Dit is de status die aan een bericht gekoppeld kan worden nadat het geen “Concept” meer is. Het bericht is dan nog niet gepubliceerd.

In het overzicht van berichten kan je bovenin naast Gepubliceerd / Concepten / Prullenbak ook klikken op “Wachtend”. Je krijgt dan alle berichten te zien die wachten op feedback.

De beheerders van jouw WordPress website ontvangen hier geen e-mail van. Je moet dus zelf actief in de wp-admin omgeving controleren of er een bericht beoordeelt moet worden.

Oplossing:
Met de plugin Notification – Custom Notifications and Alerts for WordPress is het mogelijk om notificaties (emails) te sturen op basis van bepaalde acties. Deze acties worden in de plugin Triggers genoemd. De plugin is heel uitgebreid en gebruiksvriendelijk.

Een van de functionaliteiten is het versturen van een e-mail nadat een blog op “Wachtend op beoordeling” is gezet. Je kan zelf bepalen wie de e-mail ontvangt:

  • Een specifiek e-mailadres of meerdere e-mailadressen
  • Een bepaalde WordPress gebruiker
  • Een WordPress gebruiker met een bepaalde rol

Nadat je de plugin hebt geïnstalleerd en geactiveerd vind je deze aan de linkerkant genaamd “Notification”. Zodra je deze pagina voor het eerst bezoekt wordt er een wizard getoond met alle soorten notificaties die je kan sturen. Een van die notificaties is “Post pending review” of “Bericht wacht op beoordeling”.

Toevoegen is heel gemakkelijk, je hoeft er alleen maar op te klikken waarna je naar een nieuw scherm wordt gestuurd. In dit scherm zie je diverse velden die al voorzien zijn van dummy waardes. Deze kan je natuurlijk aanpassen. Helemaal onderin het scherm bepaal je “wie” de notificaties krijgen.

> Blogs aanbieden als preview aan anderen voor feedback

Klaar met instellen? Klik rechts bovenin op de blauwe knop en de wijzigingen zijn definitief. De e-mails worden vanaf nu verstuurd wanneer een blog de status “Wachtend op beoordeling” krijgt.

Screenshot van Notification – Custom Notifications and Alerts for WordPress.
Bron: Notification – Custom Notifications and Alerts for WordPress

Oplossing getest op:
WordPress 5.5.3 met Notification – Custom Notifications and Alerts for WordPress 7.1.1

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.