BuddyPress gegevens leden exporteren met xprofile data

Vraag:
In het verleden heb ik een WordPress website met BuddyPress en bbPress ontwikkeld voor een personeelsvereniging met oud-medewerkers zodat zij contact kunnen houden.

Af en toe willen de beheerders de NAW gegevens van de leden exporteren. Dit is inclusief de data die opgeslagen wordt in de xprofile data velden.

De plugin die ik daarvoor had geïnstalleerd werd al een tijd niet meer onderhouden. Wegens de veiligheid heb ik die daarom vorig jaar verwijderd.

Echter nam een van de beheerders van de week contact op met de vraag hoe ze toch weer een lijst met NAW gegevens konden exporteren.

Antwoord:
Ik ben op zoek gegaan naar een nieuwe plugin en en vond LH Buddypress export xprofile data. Een simple plugin die letterlijk doet wat hij zegt.

BuddyPress data exporteren met LH Buddypress export xprofile data plugin.
BuddyPress data exporteren met LH Buddypress export xprofile data plugin.

Je kan alleen maar een export maken naar CSV. Excel was overigens leuk geweest. De plugin biedt een pagina aan waarop je de velden kan kiezen die je wilt exporteren.

Als programmeur zijnde heb ik ook even gekeken naar de code. Alle PHP code zit in een bestand en is netjes in functies gestructureerd.

Oplossing getest op:
WordPress 5.5.3 + BuddyPress 6.3.0 + LH Buddypress Export Xprofile Data 1.00

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.