ISEO Aries Smart elektronisch slot van Opening Controls

Een aantal maanden geleden vroeg een bedrijf of ik een oplossing had om het aantal benodigde sleutels voor deursloten te beperken. Ze waren net verhuisd naar een nieuw pand en hadden nu telkens meerdere sleutels nodig om in het kantoor te komen.

Ik stelde voor om een elektronisch slot te nemen dat je via een smartphone of pasje kon bedienen. Daar was wel interesse naar. Bij voorkeur via de smartphone. Een pasje zou, net als een sleutel, weer extra meegenomen moeten worden.

Al jaren heb ik contact met de directeur van Opening Controls B.V. uit Oosterhout. Zo af en toe los ik wat IT problemen voor hem op. Dit bedrijf houd zich bezig met producten die toegang verschaffen tot huizen, kantoren, hotelkamers etc. Je moet dan denken aan de standaard sloten met sleutels maar ook aan elektronische sloten. Hun slogan is daarom ook “intelligentie rondom openingen” wat weer een verwijzing is naar de bedrijfsnaam.

Dezelfde week heb ik nog contact met hem opgenomen en de situatie uitgelegd. Opening Controls had daar wel een oplossing voor en wilde die graag demonstreren. Daarvoor ben ik bij hun op bezoek geweest in hun showroom in Oosterhout en werd gastvrij ontvangen door Mike en Matthijs.

Zij hebben het product ISEO Aries Smart gepresenteerd. Dit elektronische slot kan bediend worden met een smartphone (bluetooth) of een kaart (nfc). Alleen gekoppelde smartphones kunnen het slot ontgrendelen. Het slot biedt nog veel meer mogelijkheden zoals automatisch van het slot gaan of juist op slot gaan op bepaalde tijden.

Mocht het elektronische slot niet meer werken, door storing of een lege batterij, dan kan altijd nog het ouderwetse cilinderslot gebruikt worden. De ISEO Aries Smart biedt ondersteuning voor Apple en Android.

ISEO Aries Smart van Opening Controls.

Al mijn vragen waren beantwoord en al mijn twijfels weggenomen wat een goed gevoel gaf. Dit heeft tot een bestelling geleid met de benodigde producten. Helaas moest er wel een nieuw slot, klinken, schilden en het elektronische slot besteld worden.

Aangezien ik wel een beetje technisch aangelegd ben en van een uitdaging houd, hadden we afgesproken dat ik het slot zelf zou monteren. Een paar keer liep ik vast, maar Opening Controls heeft me via e-mail en telefoon perfect geholpen. Een paar uur later was het slot gemonteerd en de medewerkers geïnstrueerd.

Een belangrijke tip, meet alles goed op want het gaat om millimeters die het verschil maken. Hier ben ik een paar keer de mist ingegaan. Bepaalde onderdelen heb ik door Opening Controls laten meten omdat hun precies weten waar ze op moeten letten.

Ik ben een leerzame ervaring verder. Het elektronische slot werkt naar wens en scheelt voor alle medewerkers van het bedrijf een sleutel. Mocht je opzoek zijn naar een leverancier voor (elektronische) sloten? Neem dan eens contact op met Opening Controls.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.