Overstappen van Microsoft 365 naar Office 2019 licenties

In november heb ik twee jaar lang een abonnement gehad van 100 euro per jaar op Office 365. Dit heet inmiddels Microsoft 365.

Eind deze maand moet ik weer verlengen. De kosten zijn nog steeds 100 euro voor zes licenties.

Op dit moment gebruik ik het op 3 apparaten wat betekent dat de kosten per apparaat ongeveer 33,33 euro op jaarbasis zijn.

Hiervoor krijg je:

 1. Alle Office programma’s zoals Word, Excel, Powerpoint en ook Outlook
 2. Alle Office programma’s gratis op tablets (gebruik ik niet)
 3. 1000 GB cloudopslag per gebruiker (gebruik ik niet)
 4. De nieuwste functionaliteiten (leuk, maar heeft geen toegevoegde waarde voor mij)

Zoals je ziet gebruik ik van de 4 punten alleen de 1ste, maar voor die andere 3 betaal ik ook. Kan dat niet goedkoper begon ik me af te vragen. Want heel vaak gebruik ik de Office programma’s ook niet. Het antwoord was “ja”. Je kan ook eenmalige Office 2019 licenties kopen. Een voorbeeld is Gamekeydiscounter.nl die ze levert voor 30 euro per stuk.

Deze licentie mag je eenmalig installeren op een apparaat en je krijgt dan alle standaard Office programma’s. Die andere drie punten uit het lijstje hierboven krijg je niet. Belangrijk aandachtspunt is wel dat Office 2019 alleen op Windows 10 werkt.

> Bekijk meer Windows 10 blogs

Office 2019 heeft alleen wel een EOL, End Of Life, wat betekent dat het na verloop van tijd niet meer wordt ondersteund. Hiermee wordt bedoelt dat er geen updates meer worden uitgebracht om problemen of beveiligingslekken op te lossen. Voor Office 2019 geldt de datum 10-10-2023, wat betekent dat je het nog 3 jaar kan gebruiken.

Wat kost Microsoft 365 de komende 3 jaar:
3 jaar x 100 euro per jaar = 300 euro.
300 euro / 3 apparaten = 100 euro per apparaat.

Stel ik zou het maximaal aantal licenties gebruiken dan kom je uit op:
300 euro / 6 apparaten = 50 euro per apparaat

Wat kost Office 2019 eenmalige licentie komende 3 jaar:
3 apparaten x 30 euro per apparaat = 90 euro eenmalige aanschaf voor 3 jaar.

Wat verdien ik:
300 euro – 90 euro = 210 euro winst in 3 jaar. Na 1 jaar verdien ik al 10 euro.

Ga ik overstappen?
Ja, omdat ik de cloudopslag en tablet apps niet gebruik en ook geen behoefte heb aan de nieuwste functionaliteiten. Eind 2023 zal ik wel opzoek moeten naar een nieuwe Office versie die weer een aantal jaren wordt ondersteund.

Bestel goedkope Office 2019 licenties

Gebruik je automatische verlening voor Microsoft 365?
Vergeet die dan niet op tijd stil te zetten anders wordt er weer 100 euro van jouw rekening afgeschreven.

Hoe maak je gebruik van de nieuwe Office 2019 licentie?

 1. Zorg dat je de licentiesleutel bij de hand hebt
 2. Sluit alle Office programma’s en start alleen Word op
 3. Klik links bovenin op “Bestand”
 4. Klik links onderin op “Account”
 5. Klik rechts bovenin op “In plaats hiervan een productcode invoeren”
 6. Plak de licentiesleutel en volg de stappen op het scherm
 7. Na het herstarten van Word is de licentie in alle Office programma’s aangepast

21 reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.