Kan geen NVIDIA drivers downloaden vanaf Nvidia.com

Nvidia logo.
Bron: Nvidia.com

Probleem:
Van de week wilde ik Office 2019 installeren op Windows 8.1 maar dat werkt niet. Office 2019 heeft Windows 10 nodig. Daarom maar besloten om te upgraden naar Windows 10 wat in 1,5 uur gebeurt was.

Daarna kwam ik op het idee om de grafische driver van mijn Nvidia Geforce GTX 1050TI bij te werken naar de laatste versie. Dan weet ik zeker dat de grafische kaart optimaal werkt op Windows 10.

De driver updates download ik natuurlijk vanaf Nvidia.com en niet als update via Windows 10, want die loopt vaak achter. Het resultaat was deze driver die begin deze maand uitgebracht was.

Ik klikte op “Download now” en kwam op de volgende pagina. Normaal zou je dan een popup krijgen met de vraag waar je het bestand zou willen opslaan, maar die kwam niet.

Pagina herladen en nogmaals klikken op “Download now” maar wederom geen bestand om te downloaden.

Oplossing:
Ik wilde de driver downloaden via Chrome en blijkbaar is dat de reden dat het niet werkt. Doe ik dezelfde stappen in Firefox of Edge dan werkt het wel. Kopieer de URL naar een andere browser en dan is het probleem opgelost.

Dit probleem is niet specifiek voor mijn computer. Ik heb het ook kunnen reproduceren op een Asus laptop met Windows 10 en Chrome en een Apple Macbook Pro met Chrome.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.