Opbrengst Coolblue zonnepanelen na het eerste jaar

Coolblue installateur van mijn zonnepanelen.In het verleden heb ik een blog geschreven over dat ik zonnepanelen van Coolblue heb laten installeren. Sinds gisteren liggen deze 8 zonnepanelen een jaar op mijn dak. Het eerste jaar ben ik wel benieuwd geweest of ze zouden opbrengen wat ze berekent hadden. Natuurlijk is dat wel lastig want niemand weet hoeveel uren zon er in een jaar zijn.

Coolblue had berekend dat ik 2.392 kWh per jaar op zou kunnen wekken. Dit levert mij een rendement van ongeveer 13% op. De terugverdientijd is berekend op 7 jaar. In het eerste jaar heb ik 2.478 kWh opgewekt wat dus 86 kWh meer is. Op een of andere manier had ik lange tijd gedacht dat ik juist minder op zou wekken dan berekend, maar ik ben verrast.

Mijn beste maanden waren mei, april, juni en juli. De huidige maand november is geen al te beste maand, maar tot op heden beter dan januari. In het begin keek ik nog dagelijks in de app voor de resultaten, maar tegenwoordig is dat een keer per maand. Het werkt allemaal gewoon door en dat is fijn. Het gehele jaar heb ik geen problemen gehad met de installatie.

Afgelopen maanden zijn er ook een aantal mensen uit de buurt langs geweest omdat die geïnteresseerd waren in zonnepanelen. Ze vroegen hoe de Coolblue panelen bevielen. Heel goed was telkens mijn antwoord. Meteen heb ik ze de installatie laten zien en hoe de kabels lopen. Mocht je ook zonnepanelen van Coolblue willen? Neem dan contact met mij op. Als ik je aanmeld als klant krijgen wij allebei een Coolblue tegoedbon van 100 euro.

Mijn zonnepanelen zijn via een PV converter aangesloten op het stopcontact van mijn wasmachine. Op deze manier hoefde ik geen kabel naar beneden te laten trekken. Opgewerkte stroom wordt overdag meteen door de wasmachine of droger gebruikt. De rest stroomt het huis in of wordt teruggeleverd aan mijn stroomleverancier.

In het afgelopen jaar heb ik ook veel lampen vervangen door LED lampen waardoor mijn eigen stroomverbruik behoorlijk gedaald is. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik op jaarbasis net geen 1.100 kWh heb verbruikt terwijl het landelijk gemiddelde ergens rond de 2.000 kWh ligt. Ik heb dus ongeveer 1.300 kWh teruggeleverd aan mijn energieleverancier die mij daar ongeveer 0,06 cent per kWh voor heeft betaald.

Waarom zoveel zonnepanelen? Dit is gericht op de toekomst en het feit dat het algemeen stroomverbruik stijgt door steeds meer elektronische apparaten zoals bijvoorbeeld een auto. Coolblue gaf aan dat het later uitbreiden van zonnepanelen in serie minder stroom opbrengt dan je theoretisch zou denken. De nieuwe zonnepanelen wekken nooit meer stroom op dan de panelen die al jaren op het dak liggen. Daarnaast is mijn omvormer en PV converter gekozen op basis van het huidige aantal zonnepanelen.

Zonnepanelen vereisen best een flinke investering voor de lange termijn. Heb je er het geld op dit moment niet voor dan zou je kunnen overwegen om het geld te lenen. In dit blog lees je dat je zo meer dan honderd euro kan verdienen met jouw zonnepanelen.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.