Gebruik een online vergelijker voor de goedkoopste zorgverzekeringen

In Nederland is iedere inwoner van 18 jaar en ouder verplicht om een zorgverzekering te hebben. Met deze zorgverzekering wordt de zorg betaald die jij nodig hebt. Afhankelijk van de zorgverzekeraar wordt een zorg wel, niet of gedeeltelijk vergoed.

De gemiddelde zorgverzekering komt uit op 1.200 euro per jaar. Het kan zijn dat je die 1.200 euro op jaarbasis niet nodig hebt. Dan ben je een gezond persoon. Het geld wat overblijft wordt dan gebruikt om andere mensen te helpen die mogelijk meer zorg nodig hebben. Deze manier van werken komt voort uit het feit dat Nederland een verzorgingsstaat is.

Aan het einde van het jaar komen alle zorgverzekeraars weer in actie om hun bestaande klanten te behouden en om nieuwe klanten binnen te halen. Sommige zorgverzekeringen maken er zelfs een sport van om als eerste de zorgpremie bekend te maken. Dit is helemaal niet nodig, want je kan tot het einde van het jaar overstappen van de ene zorgverzekering naar de anderen.

Inmiddels zijn er tientallen zorgverzekeraars in Nederland. Bekende namen zijn Ditzo, Anderzorg, Just en Zilveren Kruis maar ook Hema moet je niet vergeten. Ik zelf heb op jaarbasis weinig zorg nodig. Ik kom een keertje bij de huisarts en ga braaf twee keer per jaar naar de tandarts. Om die reden heb ik mijn eigen risico zo veel mogelijk verhoogd waardoor de premie daalt en betaal ik per jaar waardoor ik korting krijg.

Toch controleer ik ieder jaar of mijn huidige zorgverzekering nog de goedkoopste is. Ik doe dat door de website van mijn eigen zorgverzekering te bezoeken maar ook een online vergelijker te gebruiken om zo de goedkoopste zorgverzekering te vinden. Deze websites vergelijken tientallen zorgverzekeraars zodat jij het niet hoeft te doen.

Misschien is Goedkoopstezorgverzekering.nl wel de zorgvergelijker van 2021. Op de voorpagina zie je direct een overzicht van zorgverzekeringen met standaard of hoog eigen risico. Duidelijker kan niet. Het is een eenvoudige en snelle website zonder poes pas en dat waardeer ik. De website heeft zelf niet heel veel pagina’s. Zodra je op een verzekering klikt kom je uit bij de zorgverzekeraar. Zo heb je altijd de informatie vanuit de bron.

Natuurlijk wil je de zorgverzekeringen nog vergelijken op basis van jouw situatie. Ook dat is mogelijk. Deze pagina is wel wat drukker omdat er achtergrondinformatie wordt gegeven. Maar ik denk dat de meeste mensen meteen het formulier invullen.

Kortom, geld besparen kan en hoeft niet veel tijd te kosten als je een online vergelijker gebruikt. Heb je een zorgverzekering gekozen? Controleer dan wel even de voorwaarden want je zit er een jaar aan vast.

Zorgverzekeringen vergelijken kan op Goedkoopstezorgverzekering.nl.
Zorgverzekeringen vergelijken kan op Goedkoopstezorgverzekering.nl.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.