Screenshots maken met Windows toets + Shift + S

Een screenshot maken om een probleem te tonen of een vraag duidelijker te maken is heel handig. Ik vraag er vaak naar als mensen contact met mij opnemen via e-mail of WhatsApp. Zelf gebruik ik het ook vaak om aan te geven waarop geklikt moet worden.

In het verleden heb ik al meerdere blogs over dit onderwerp geschreven. Alleen die blogs gingen nog over Windows 7 en 8. Inmiddels heeft vrijwel iedereen Windows 10. In deze versie heeft Microsoft een nieuw programma geïntroduceerd genaamd “Knippen en aantekenen“. Hiermee kan je nog steeds eenvoudig screenshots maken.

Je zou kunnen zeggen dat het programma de opvolger is van het “Knipprogramma” dat ook nog steeds in Windows 10 beschikbaar is. Al promoot Microsoft wel actief het nieuwe programma “Knippen en aantekenen”. Het werkt verder hetzelfde als het oude programma dat in Windows 7 geïntroduceerd is.

Windows 10 Knippen en aantekenen app voor screenshots.

Het grote voordeel van het nieuwe programma is dat het altijd op de achtergrond actief is. Op ieder gewenst moment kan je een screenshot maken. Je hoeft hiervoor niet eerst het programma op te starten. Het enige wat je hiervoor moet doen is de Windows toets + Shift + S combinatie op het toetsenbord indrukken. Vervolgens kan je een vak selecteren waar je een screenshot van wil maken.

Na het maken van het screenshot wordt deze toegevoegd aan het Klembord. Je kan het screenshot zo direct in een e-mail plakken. Windows 10 vraagt ook in de rechteronderhoek van het scherm wat je met het screenshot wil doen. Je kan er ook voor kiezen om deze te bewerken alvorens hem op te slaan of te delen via e-mail of een ander medium.

Ik heb inmiddels de Windows toets + Shift + S toets al regelmatig gebruikt om snel screenshots te maken. In het begin wennen dat wel, maar daarna scheelt het telkens tijd.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.