Hoelang moet je de doos van een laptop of pc bewaren?

Bewaar de doos van een laptop zodat je hem gemakkelijk retour kan sturen.De meeste mensen die een nieuwe laptop, computer of beeldscherm hebben gekocht gooien direct de verpakkingen en dozen weg. Is dat meteen opgeruimd zal de gedachte zijn. Bij de mensen waar ik nieuwe hardware installeer adviseer ik altijd om de dozen en verpakking minimaal nog een paar maanden te te bewaren.

Mocht je nou niet tevreden zijn over bijvoorbeeld de computer. Je hebt minimaal 14 dagen bedenktijd. Dan kan je deze in zijn eigen doos weer retour sturen. Om het volledige bedrag terug te krijgen zal je ook de originele verpakking retour moeten sturen. Dit staat meestal ook beschreven in de algemene voorwaarden van de verkoper. Sommige verkopers geven minder geld terug als het product inclusief verpakking niet in originele staat wordt geretourneerd.

> Geld besparen op een laptop?

Persoonlijk bewaar ik de dozen van beeldschermen, computers en laptops gedurende de garantietermijn. Mocht ik na 1 jaar iets terug moeten sturen dan kan ik dat wederom in dezelfde verpakking doen. Die is er speciaal voor gemaakt. Hoef je zelf niet creatief met kranten aan de slag te gaan.

Praktijkervaring:

Twee weken geleden had ik via Coolblue een Lenovo laptop gekocht. Een prima laptop wat de hardware betreft, maar ik was niet tevreden over de bouwkwaliteit. Je kon het plastic naast het touchpad induwen net of dat het toetsen waren. Ik heb de laptop vervolgens in de doos teruggestopt en deze omgewisseld bij een Coolblue winkel voor een HP laptop met een betere bouwkwaliteit.

Conclusie:

Het is de moeite om die dozen ergens te bewaren. Je hebt er vast wel plek voor. Op zolder of ergens in een kast. Laptop dozen kan je ook onder de bank schuiven want zo dik zijn die tegenwoordig niet meer.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.