Apple Mail blijft om wachtwoord vragen van Outlook account

Apple Mail app blijft telkens om wachtwoord vragen voor @outlook.com e-mailadres.Probleem:

Je hebt een e-mailaccount van Outlook dat eindigt op @outlook.com, @live.nl of @live.com dat je wilt gebruiken in de Apple Mail app. Om het account toe te voegen is e-mailadres en wachtwoord voldoende. Het e-mailprogramma stelt de juiste serverinstellingen automatisch in.

Maar wat je ook probeert, heel de tijd wordt het wachtwoord niet geaccepteerd. Je vult het een paar keer opnieuw in, maar geen succes. Om er zeker van te zijn dat het wachtwoord juist is ga je naar https://outlook.com. Hier kan je succesvol inloggen, dus het wachtwoord is juist.

Je hebt wel onlangs twee staps verificatie (2fa) geactiveerd als extra beveiliging.

Bovenstaand probleem kan ook ontstaan als je al gebruikt maakt van het Apple e-mailprogramma en op een later moment twee staps verificatie hebt aangezet.

Oplossing:

De reden dat het wachtwoord niet wordt geaccepteerd komt doordat er gebruik gemaakt wordt van twee staps verificatie. Dit is ook wel bekend als two step auth, two factor authentication of 2fa.

De Apple Mail app biedt geen ondersteuning voor deze beveiligingstechniek. Dit probleem komt voor bij meerdere programma’s zoals Skype.

Je kan alleen e-mail binnenhalen of verzenden met een “app wachtwoord”. Dit is een uniek wachtwoord dat gegenereerd wordt tijdens het toevoegen. Als je hiervan gebruik maakt hebt je geen twee staps verificatie nodig. Dit wachtwoord kan op ieder moment ingetrokken worden.

  1. Login op op https://accounts.microsoft.com
  2. Klik bovenin de blauwe balk op “Beveiliging”
  3. Klik op de tegel in het midden met de naam “Geavanceerde beveiligingsopties”
  4. Scroll naar onderen en klik op “Maak een nieuw app wachtwoord”
  5. Kopieer het wachtwoord en plak dit in Apple Mail
  6. Klik op “Gereed” om terug te keren naar het overzicht van app wachtwoorden

Het kan voorkomen dat Microsoft gedetecteerd heeft dat je met Apple Mail probeert in te loggen. Ze doen dan al een voorstel om hiervoor een App wachtwoord aan te maken. Je ziet dan zoiets staan als “probeer je e-mail te synchoniseren met de Apple Mail app op …”.

Oplossing getest op:

Apple macOS met Apple Mail en @outlook.com adres.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.