Lease een iPhone duurzaam voor een vast bedrag per maand

Wist je dat je tegenwoordig ook een smartphone kan leasen net of dat het een auto is. In de wereld van auto’s bestaat dit al jaren in de zakelijke wereld. Met leasen wordt bedoelt dat jij een apparaat huurt voor enkele maanden of jaren. Het leasen van auto’s wordt ook steeds populairder onder consumenten.

Hallo Swapphone

Een bedrijf waar je een iPhone of een Samsung kan leasen is Swapphone. De smartphones die zij aanbieden zijn 80% pre-owned en 20 procent nieuw. Met pre-owned wordt eigenlijk tweede hands bedoelt, maar Swapphone controleert deze voordat ze aangeboden worden.

Op deze manier zijn zij circulair en duurzaam bezig. Want jij koopt geen nieuwe smartphone waarvoor grondstoffen nodig zijn. Deze wordt een keer geproduceerd maar via deze methode wel vaker gebruikt (circulair) tot dat deze echt op is (duurzaam). Uiteindelijk zal de smartphone op een milieuvriendelijke manier gerecycled worden.

Stel je zou een iPhone SE 2020 met 64GB willen leasen via Swapphone, dan betaal je hiervoor eenmalig 49 euro. Per maand betaal je 27,50 euro en kan je na drie maanden het abonnement opzeggen. Je kan ook kiezen voor een jaarabonnement waardoor je maandelijks 22,50 euro betaald. Dan kan je na 1 jaar per maand opzeggen.

Schade en diefstal

De smartphones die je leased via Swapphone zijn ook verzekerd tegen schade en diefstal. De meeste personen die zelf een smartphone kopen verzekeren deze niet. Mocht jouw smartphone opeens kapot gaan dan wordt deze binnen 24 uur vervangen. Voor schade wordt wel 50 euro in rekening gebracht en voor diefstal 150 euro. Dit is nog altijd goedkoper dan een nieuwe smartphone kopen.

Iedere smartphone wordt voorzien van een screenprotector en een hoesje. Op deze manier kan je de smartphone langer mooi houden. Klein nadeel is misschien wel dat er op de achterkant een Swapphone logo staat. Dit wordt gedaan om diefstal te voorkomen.

Eigen SIM kaart

Belangrijk om te weten is dat ze geen telefoonabonnementen verkopen zoals T-Mobile of KPN. Je moet dus zelf voor een sim only abonnement zorgen. Daarnaast blijft de smartphone eigendom van Swapphone omdat je het leased (huurt).

Vergelijking 1 # 12 maanden leasen

Als we een iPhone SE 2020 met 64 GB kopen via Coolblue betalen we eenmalig 489 euro. We verdelen het over 12 maanden en dan kom je uit op 40,75 euro.

Dit is exclusief de verzekering die Swapphone wel biedt. Bij hun zou je bij een 1 jarig contract 49 euro + (22,50 x 12) = 319 euro betalen.

Een verschil van 170 euro en hierna kan je bij Swapphone weer een nieuw toestel leasen. Maar dit is wel een beetje tegen het duurzame principe.

Maar ja na 1 jaar kan je ook besluiten de smartphone van Coolblue in de la te leggen en een nieuwe te kopen. Wat nog minder duurzaam is. De smartphone van Swapphone stuur je wel terug waardoor die weer door iemand gebruikt kan worden.

Natuurlijk kan je jouw eigen smartphone verkopen of weggeven, maar ik denk dat bij veel mensen in de kast er nog een aantal liggen.

Vergelijking 2 # 36 maanden leasen

We gaan ervan uit dat je een persoon bent die het milieu belangrijk vindt en graag duurzaam bezig is. Laten we daarom 36 maanden als uitgangspunt nemen. Persoonlijk doe ik ongeveer 2,5 – 3 jaar met een smartphone.

Opnieuw gaan we uit van dezelfde smartphone met een aanschafprijs van 489 euro. Verdelen we deze over 36 maanden dan kom je uit op 13,58 euro. Bij Swapphone ben je voor 3 jaar 49 euro + (22,50 x 36) = 859 euro kwijt.

In deze vergelijking is het zelf kopen van een smartphone de winnaar, met een verschil van 487 euro dat je duurder uit bent, dan wanneer je leased.

Conclusie:

Het is een goed initiatief en het is zeker duurzaam en circulair. Mensen die bezig zijn met het milieu zal het ook zeker aanspreken.

Op basis van de vergelijkingen, is het financieel alleen aantrekkelijk als je telkens 1 jaar een smartphone leased. Je kan dan met een goed gevoel een nieuw toestel uitzoeken en je bespaart op eenmalige aanschafkosten. Voor bedrijven met een wisselend aantal medewerkers is het een ideaal oplossing.

In de vergelijkingen is geen rekening gehouden met schade of diefstal. Dit is wel opgenomen in het maandbedrag van Swapphone, maar zij hanteren ook een eigen risico.

Natuurlijk kan je ook zelf een smartphone kopen en die gebruiken tot hij niet meer werkt of geen updates krijgt. Toch zijn er genoeg mensen die na 1 jaar weer een nieuwe willen. Dan is dit concept een aanrader.

Het huren van producten, fysiek of digitaal, wordt steeds populairder. Kijk maar naar Spotify en Netflix.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.