Notification – Custom Notifications beste WP plugin van 2020

Gedurende het jaar ontwikkel ik nieuwe WordPress websites of breid ik bestaande uit met nieuwe functionaliteiten. Vaak gebruik ik dezelfde plugins zoals Yoast SEO, Elementor of Autoptimize. Daarnaast installeer ik plugins die nodig zijn voor specifiek een website. Zo kom je ieder jaar weer in aanraking met ook soms nieuwe plugins.

Een van die plugins die een behoorlijke indruk heeft gemaakt is “Notification – Custom Notifications and Alerts for WordPress“. Deze plugin heb ik inmiddels op meerdere sites gebruikt. Hiermee kan je de standaard e-mails die WordPress verstuurd aanpassen via een grafische interface.

Gezien de aangeboden functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid en voor een gratis versie ook behoorlijk uitgebreid, vind ik dit persoonlijke de beste WordPress plugin van 2020.

Notification – Custom Notifications beste WordPress plugin voor 2020.
Notification – Custom Notifications beste WordPress plugin voor 2020.

De plugin werkt volgens het volgende principe:

  1. Selecteer wanneer de mail verstuurd moet worden
  2. Stel de mail op die moet worden verstuurd
  3. Geef de ontvangers op
  4. Bewaar de notificatie

Voor stap 2 en 3 geldt dat je hier ook variabelen kan gebruiken. Deze worden tijdens het versturen vervangen door bijvoorbeeld een e-mailadres of naam om het nog persoonlijker te maken. De plugin noemt dit merge_tags.

De plugin Notification – Custom Notifications and Alerts for WordPress biedt ook opties voor programmeurs. Je kan vanuit PHP aangeven wanneer een e-mail naar welke personen gestuurd moet worden. Het voordeel hiervan is dat je geen grafische interface hoeft te programmeren om de e-mail te beheren.

Hoe zou je deze plugin toe kunnen passen:

  1. Een e-mail sturen als een blog wordt gepubliceerd
  2. Een e-mail sturen als deze gereviewed moet worden
  3. Een e-mail sturen als er een bestand is geupload
  4. Een e-mail sturen als er een tag wordt toegevoegd

Ik heb deze plugin gebruikt in een WooCommerce website waar directeuren voor hun medewerkers producten kunnen bestellen. De directeur ontvangt via een e-mail een unieke link die hij weer aan de medewerkers kan geven. Via deze link kunnen de medewerkers hun adres opgeven voor bezorging. Voor het genereren van de link heb ik maatwerk PHP code geschreven. Dit is standaard niet mogelijk in WordPress of WooCommerce.

Kan ik ook WooCommerce e-mails aanpassen?

Nee dat kan helaas niet met deze plugin. Voor een oplossing lees dit blog “E-mails aanpassen met WooCommerce Email Designer

Conclusie:

Deze plugin is echt het proberen waard als je de standaard WordPress e-mails zat bent. Installeren is zo gedaan en 15 minuten later weet je precies hoe de plugin werkt.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.