Waarom je bescherming op laptop toetsenbord moet leggen

Vraag:

Onlangs was ik bij iemand aan het werk op mijn laptop. Nadat ik mijn laptop had afgesloten legde ik er ter bescherming een zwart stoffen doekje op. Dit was het doekje dat door de fabrikant meegeleverd werd om beschadigingen te voorkomen. Er werd mij gevraagd waarom ik dat deed en die bescherming niet gewoon weggooide.

HP laptop met bescherming voor op de toetsen.
HP laptop met bescherming voor op de toetsen.

Antwoord:

Ik liet zien dat je de buitenkant van de HP laptop in kan duwen. Wanneer je dit kan doen betekent dit dat het scherm ook naar binnen wordt geduwd. We hebben het dan maar over enkele millimeters.

Die millimeters zijn genoeg om het scherm van de laptop aan de binnenkant tegen het toetsenbord te duwen. Dit met als gevolg dat toetsen in het scherm worden geduwd waardoor je vierkantjes krijgt te zien.

Dit heb ik meegemaakt bij een van mijn eerste laptops. Ik legde daar wel eens studieboeken op om wat ruimte te maken op mijn bureau. Als het scherm uitstond kon je daarin de randen van de toetsen zien. Sindsdien probeer ik het stoffen hoesje zolang mogelijk te gebruiken tot dat het versleten is. Daarnaast blijft de laptop ook mooier.

Overigens komt dit probleem niet voor bij iedere laptop. Dit is afhankelijk van de kwaliteit en makkelijk te testen. Je ziet dit minder bij laptops met een alluminium behuizing zoals de MacBooks van Apple.

Ga je jouw laptop binnenkort verkopen of weggooien? Vergeet dan niet om de harde schijf te wissen.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.