Standaard WordPress thema’s installeren blokkeren via PHP

Standaard WordPress thema's installeren blokkeren via PHP.Probleem:

Als je een WordPress installatie uitvoert krijg je er standaard de Hello Dolly en Akismet plugin erbij. Maar ook worden de standaard TwentyTen, TwentyNineteen en TwentyTwenty thema’s geïnstalleerd. Deze plugins en thema’s worden door WordPress ontwikkeld.

Ik gebruik ze nooit. Na het installeren van WordPress installeer ik een eigen thema en verwijder ik de standaard WordPress thema’s.

Maar eens in de zoveel tijd komt er een nieuw standaard thema uit. Voer je een upgrade uit van de WordPress core dan wordt dit nieuwe standaard thema geïnstalleerd. Bij de upgrade van 5.5 naar 5.6 is het nieuwe thema TwentyTwenty geïntroduceerd.

Oplossing:

Het resultaat is dus dat ik een keer per jaar, bij alle WordPress websites die ik beheer, het nieuwe standaard thema kan verwijderen. Natuurlijk is dit de ideale manier om reclame te maken voor een nieuw thema.

De vraag is daarom hoe ik kan voorkomen dat die standaard thema’s worden geïnstalleerd. Ik heb ze niet nodig. Vanuit de filosofie om zoveel mogelijk thema’s en plugins te verwijderen die ik niet nodig heb ben ik dit verder uit gaan zoeken.

Voeg onderstaande constante toe aan het wp-config.php bestand en zorg dat deze op “true” staat.

define('CORE_UPGRADE_SKIP_NEW_BUNDLED ', true);

Vervolgens worden de standaard thema’s niet meer geïnstalleerd. Doe dit niet tijdens het installeren van een nieuwe WordPress website omdat je een thema nodig hebt om WordPress te laten functioneren.

> Bekijk meer toffe blogs over WordPress

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.